Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!
Sándor Adri vagyok, a Fanny konyha produkciós szerkesztője. Gyors és könnyű receptekkel várlak titeket. Főzzetek velem!

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Elsősorban gyerekeknek ajánlanám, de igazából ami a gyereknek jó, felnőttnek plusz finomság. Gyorsan elkészült, finom volt. Persze, nem olyan intenzív az íze mintha rendes hamburgert enne az ember, de a saláta és a majonézes szósz nagyon finom a csirkével.

Csábító csirkeburger

A majonéz a szaftosságot, az átmelegített zsemlék a puhaságot, a bundázott csirkefalatok pedig a tökéletes összhangot biztosítják.

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
4 szelet csirkemellfilé
1 db tojás
6 ek reszelt parmezán
200 g majonéz
4 db szezámmagos hamburgerzsemle
4-6 levél római saláta

A kamrából:

bors
2 ek zsemlemorzsa
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
4 ek olaj

1. A megtisztított hússzeleteket vízszintesen vágjuk félbe, és sózzuk, borsozzuk meg őket. A tojást keverjük habosra. A zsemlemorzsát forgassuk össze a parmezánnal. A megtisztított, átnyomott fokhagymát keverjük össze a majonézzel, valamint egy kevés sóval és borssal.

2. Hempergessük meg a hússzeleteket előbb a lisztben és a tojásban, majd a parmezános zsemlemorzsában. Azután süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajon.



3. A félbevágott zsemléket forrósítsuk át a 100 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt. Azután kenjük meg az alsó felüket egy kevés fokhagymás majonézzel, rendezzük el rajta a megmosott, szárazra törölt salátaleveleket és a ropogósra sült húsfalatokat. Végül locsoljuk meg a megmaradt fokhagymás majonézzel, és tegyük rá mindre a tetejét.

Egy adag: 690 kcal
Elkészítési idő: 30 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/1. számban jelent meg.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.