Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Csirkemell, póré, tejszín. Kell ennél több, egy tökéletesen finom ebédhez?

Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyben kell megsütni. Ez kicsit annál macerásabb, de azért megéri a fáradtságot. Igyekszem majd kitalálni, hogyan lehetne mégis egyszerűbbé tenni a dolgot, de alapvetően ez sem időigényes, csak egy-két lépéssel több, mint amire gondolnék. A végeredmény viszont magáért beszél, szóval inkább nem is jártatom a számat, hogy egyszerű vagy sem, mert nyilván egyszerű, csak néha átmegyek nyügősbe és rácsavarodom dolgokra. Szerintem rizs illik hozzá, de bulgurral is nagyon ízletes a sűrű, tejszínes szaft miatt.


Hozzávalók (4 személyre):

800 g póréhagyma

4 db csirkemellfilé
2 ek olaj
bors
2 ek vaj
2 ek liszt
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 ek mustár
1 csokor snidling
egész fekete bors

1. A pórét hámozzuk meg, karikázzuk fel, és főzzük 850 ml forrásban lévő, sós vízben 8 percig.

2. Közben a csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, és kissé klopfoljuk ki. Pirítsuk aranyszínűre a hússzeletek mindkét oldalát a felhevített olajon, majd sózzuk borsozzuk meg őket.

3. A pórét szűrjük le, és tegyünk félre 500 ml felfogott főzőlét. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világos színűre a lisztet. Öntsük fel a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Végül húzzuk le a tűzről, forgassuk bele a pórét a mustárral együtt, és sózzuk, borsozzuk meg.

4. Simítsuk a tejszínes mártást tűzálló tálba, rendezzük el rajta a hússzeleteket, és süssük a 175 fokos sütőben 10 percig. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 570 kcal

Kedvenc pórés receptjeim:
Vendégváró mustáros csiga >>>
Tortellini szűzérmével >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.