Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csirkemell, póré, tejszín. Kell ennél több, egy tökéletesen finom ebédhez?

Szeretem az olyan ételeket, amelyeket egyben kell megsütni. Ez kicsit annál macerásabb, de azért megéri a fáradtságot. Igyekszem majd kitalálni, hogyan lehetne mégis egyszerűbbé tenni a dolgot, de alapvetően ez sem időigényes, csak egy-két lépéssel több, mint amire gondolnék. A végeredmény viszont magáért beszél, szóval inkább nem is jártatom a számat, hogy egyszerű vagy sem, mert nyilván egyszerű, csak néha átmegyek nyügősbe és rácsavarodom dolgokra. Szerintem rizs illik hozzá, de bulgurral is nagyon ízletes a sűrű, tejszínes szaft miatt.


Hozzávalók (4 személyre):

800 g póréhagyma

4 db csirkemellfilé
2 ek olaj
bors
2 ek vaj
2 ek liszt
250 ml cukrozatlan habtejszín
1 ek mustár
1 csokor snidling
egész fekete bors

1. A pórét hámozzuk meg, karikázzuk fel, és főzzük 850 ml forrásban lévő, sós vízben 8 percig.

2. Közben a csirkemelleket mossuk meg, töröljük szárazra, és kissé klopfoljuk ki. Pirítsuk aranyszínűre a hússzeletek mindkét oldalát a felhevített olajon, majd sózzuk borsozzuk meg őket.

3. A pórét szűrjük le, és tegyünk félre 500 ml felfogott főzőlét. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk rajta világos színűre a lisztet. Öntsük fel a főzőlével, valamint a tejszínnel, és közepes lángon, kevergetve főzzük sűrűre. Végül húzzuk le a tűzről, forgassuk bele a pórét a mustárral együtt, és sózzuk, borsozzuk meg.

4. Simítsuk a tejszínes mártást tűzálló tálba, rendezzük el rajta a hússzeleteket, és süssük a 175 fokos sütőben 10 percig. A finomra vágott snidlinggel és egy kevés durvára tört borssal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 570 kcal

Kedvenc pórés receptjeim:
Vendégváró mustáros csiga >>>
Tortellini szűzérmével >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.