A zsályával csak néhány éve ismerkedtem meg. Egyszerűen elvarázsolt az az ízvilág amit képvisel. A húsokkal meg szerintem csodákat művel, bár sajttal párosítva is felveszi a versenyt bármelyik közkedveltebb fűszertársával. Úgyhogy csak ajánlani tudom! Ráadásul egy egyszerű natúr húst is annyira megbolondít, hogy nem is nagyon van kedvem már bonyolultabb recepteket keresgélni sokszor. Ez pedig egy tökéletes zsályás recept! :)
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
2 db paradicsom
600 g pulykamellfilé
16 db zsályalevél
8 szelet bacon
100 ml száraz fehérbor
A kamrából:
só
frissen őrölt bors
4 ek olaj
1. A paradicsomokat mossuk meg, szeljük félbe, és karikázzuk fel. A megtisztított húst vágjuk fel 8 szeletre, és klopfoljuk ki azokat két darab folpak között. Sózzuk, borsozzuk meg őket, majd rendezzük el rajtuk a zsályaleveleket és a paradicsomkarikákat. Hajtsuk félbe mindet, azután tekerjük körbe 1-1 szelet baconnel.
2. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta aranyszínűre a hústekercseket. Öntsünk alájuk egy kevés vizet, és közepes lángon pároljuk őket puhára 10-12 perc alatt. Ezután szedjük ki mindet, és tartsuk melegen. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a bort, valamint 50 ml vizet, és forraljuk fel. Végül sózzuk, borsozzuk meg. Ezzel meglocsolva kínáljuk a hústekercseket.
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 360 kcal
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/3. számban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.