Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lehet köret, de önmagában is megállja a helyét a vacsoraasztalon!
Sándor Adri blogger
Sándor Adri blogger

A káposzta régen nem volt a kedvencem, de ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megszerettem.

Már ezer éve akartam csináltam egy olyan köretet, ami valahogy gusztusosabban tálalható, mint egy sima dinsztelt káposzta, amivel az a bajom, hogy csak úgy odacsapják a tányérra, pedig ennél sokkal magasabb rangot képvisel - legalábbis szerintem.

Ezzel a rétessel szerintem most a megérdemelt helyére került, ráadásul a feta és a mazsola tovább fokozza az ízhatást, így tényleg nem tudok mást mondani, minthogy azonnal készítsétek el!

Hozzávalók (12 szelethez):

500 g lila káposzta
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 db alma
400 ml almalé
50 g mazsola

bors
½ tk őrölt szegfűszeg
½ tk őrölt kömény
1 tk étkezési keményítő
250 g konyhakész rétestészta
60 g dióbél
200 g feta sajt
100 g vaj
200 g natúr joghurt
1 tk currypor



1. Távolítsuk el a káposzta külső leveleit és a torzsáját, majd csíkozzuk fel a zöldséget. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk finomra, és pirítsuk meg a felforrósított olajon a káposztával együtt. Adjuk hozzá a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát, az almalét, a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, azután ízesítsük egy kevés sóval, borssal és az őrölt fűszerekkel. Pároljuk a keveréket 15 percig, majd sűrítsük be az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítővel. Végül húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A tésztát tekerjük ki, és pihentessük szobahőmérsékleten 10 percig. Száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, azután vágjuk durvára, és forgassuk a káposztás keverékbe az elmorzsolt fetával együtt.

3. Tegyünk egymásra egy nedves és egy száraz konyharuhát. Kenjük meg a tésztalapokat a megolvasztott vajjal, rakjuk őket egymásra, azután helyezzük a textíliára.

4. Osszuk el a káposztás keveréket a tészta egyik hosszanti oldalán, majd innen indulva tekerjük fel a konyharuha segítségével. A széleket nyomkodjuk össze. Helyezzük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a maradék olvasztott vajjal, és süssük a 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Közben keverjük simára a joghurtot, a curryt, továbbá egy kevés sót és borsot. Ezzel kínáljuk a felszeletelt rétest.

Elkészítési idő: 75 perc + pihentetés
Egy szelet: 280 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

HÁZIGAZDÁNK TÖBBI GYORS ÉS KÖNNYŰ RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.