Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
 A gyömbértől és az újhagymától teljesen más lesz ez a leves, mint a hagyományos hagymás-paprikás alapon készült változat, ráadásul influenzaszezonban sokat segít a gyógyulásban!

Amikor ezt a levest elkészítettem a magazinba, sejtettem, hogy még nagy hasznát fogom venni egy náthás időszakban. Csak azt nem tudtam, hogy ilyen hamar eljön ez az idő.

A hétvégén az iskolában karácsonyi buli volt. Azóta rettegek a "kis helyen, sok gyereket összezárunk" eseményektől, amióta néhány éve egy gyerek szállodában voltunk, ahol mindenki legalább 2-3 gyermekkel érkezett, és én a második éjszakára már olyan beteg lettem a kis makik takonykorjaitól, hogy utána egy hétig feküdtem és azt se tudtam, hogy túlélem-e, vagy vihetnek elföldelni.

No, azóta tudom, hogy a "makitakony" mint kór, keményebb bármilyen vegyifegyvernél. Mert, hát régen, amíg nem volt gyerek a háznál, én is alig voltam beteg. De az, amit a kölök hazahoz a bölcsiből, oviból, az olyan, amire nem vagy felkészülve. Ja, és persze a gyermek egy nap alatt letudja a betegséget, egy hétig még úgy csinál, mint aki köhög, de jól van.

Szóval hétvégén karácsonyi buli volt az iskolában. Amikor mellettem egy kislány köhögésbe kezdett, átvillant az agyamon, hogy "ó, jaj", de elhesegettem a gondolatot. Marci vasárnapra lázas lett, én meg halálra aggódtam magam. Vasárnap este már én sem voltam jól. Azóta már nagyon-nagyon nem vagyok jól, fekszem és nézek ki a fejemből. Gyerek már rohangál, köszi az aggódást, szuperül van. :)

Na, és akkor a leves: életmentő! Egyrészt gyorsan kész, másrészt a tojástól tartalmas lesz, harmadrészt pedig a gyömbér jót tesz nátha ellen. Ennél jobbat most nem is tudtam volna se főzni, se ajánlani nektek!

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
10 g friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
2 db tojássárgája
2 db tojás
1 csokor újhagyma
200 g csemegekukorica (konzerv)

A kamrából:
2 db húsleveskocka

bors

1. Oldjuk fel a leveskockákat 1 l forrásban lévő vízben. Adjuk hozzá a megtisztított, finomra vágott gyömbért és fokhagymát, majd forraljuk további néhány percig.
2. Ezután húzzuk le a tűzről a forrásban lévő alaplét, és miközben villával folyamatosan kevergetjük, csorgassuk bele a tojássárgájákkal felhabosított tojást. Forgassuk bele a megtisztított, felkarikázott újhagymát a leszűrt, lecsepegtetett kukoricával együtt, majd rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon főzzük 5-10 percig. Végül sózzuk,borsozzuk meg a levest. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A recept a Fanny konyha 2015/10.számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.