Imádom a gofrit, de vannak vele bajaim. :) Egyrészt nem tudod olyan gyorsan sütni, hogy mindenkinek egyszerre jusson, vagy meglehet, hogy éppen utoléred magad, de valaki az asztalnál már megint gyorsabb volt nálad és hiány keletkezik. Előre sajnos nem tudsz sokat lesütni, mert ha meg egymásra pakolod őket, akkor a finom ropogós kéreg megpuhul. Vagy én csinálok valamit rosszul. :) Szóval ha utóbbi problémára valaki tud nekem megoldást mondani, ne habozzon és írjon nekem! :) Nagyon hálás lennék a jó tanácsokért.
Cukorba forgatva amúgy még sosem próbáltam, de valahogy jó ötletnek tűnt, és hát jó is lett! Szerintem kezdjetek dupla adaggal, abból baj nem lehet...
Hozzávalók (12 darabhoz):
175 g vaj
250 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
só
6 db tojás
75 g étkezési keményítő
1 tk sütőpor
300 g liszt
olaj
1 tk őrölt fahéj
6 ek kristálycukor
1.
Olvasszuk meg a vajat, öntsük keverőtálba, és hagyjuk kihűlni. Szórjuk bele a por- és a vaníliás cukrot 1 csipet sóval együtt, és keverjük habosra. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd forgassuk bele az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet.
2.
Forrósítsuk fel a gofrisütőt, vékonyan kenjük ki olajjal, majd kanalazzunk bele 3-4 ek tésztamasszát, és süssük aranyszínűre a gofrikat. Ugyanígy készítsük el a többi gofrit is. Végül még melegen hempergessük meg őket az őrölt fahéjjal elvegyített kristálycukorban.
A recept a Fanny konyha Magazin 2016/3. számában jelent meg!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.