Színes csirkenyárs- saslik könnyedén a nyári grillezéshez

A rablóhús (avagy saslik) az egyik kedvenc nyári ételem. Hús, de mégsem tömény, kicsi falatkák, de mégis laktató fogás és az ember azt érzi, hogy "rendes", azaz tartalmas ételt eszik. Köretnek bármi passzol hozzá: ehetünk vele salátát, de akár rizst vagy krumplit is attól függően, hogy ki mennyire éhes a nagy melegben. :) A legjobb rablóhús egyébként az, amikor a krumplit is a nyárson sütjük, így már csak egy jó kis tzaziki szükséges hozzá és máris kész a legfinomabb és legegyszerűbb nyári ebéd. Ha van kedvetek, próbálkozzatok hús nélküli verzióval, esetleg valamilyen gyümölcs-sajt kombinációt is kipróbálhattok. Tudom ajánlani a barack-bacon-grill sajt hármast, ami mennyei:) Nem fogjátok megbánni!
Hozzávalók (4 személyre):
80 ml olaj
½ tk édes-nemes paprika
só
600 g csirkemellfilé
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
½ db citrom
1 csokor petrezselyem
1.
Keverjük össze az olajat a pirospaprikával és néhány nagy csipet sóval. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk fel falatnyi darabokra. Ezután forgassuk össze azokat a fűszeres olajjal, és tegyük a hűtőbe 60 percre.
2.
A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, majd a meghámozott lila hagymával együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.
3.
Húzzuk a hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a nyársakat, végül locsoljuk meg mindet a citrom kifacsart levével, és szórjuk meg a finomra aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Adri korábbi blogbejegyzéseit és receptjeit itt találod >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.