A rablóhús (avagy saslik) az egyik kedvenc nyári ételem. Hús, de mégsem tömény, kicsi falatkák, de mégis laktató fogás és az ember azt érzi, hogy "rendes", azaz tartalmas ételt eszik. Köretnek bármi passzol hozzá: ehetünk vele salátát, de akár rizst vagy krumplit is attól függően, hogy ki mennyire éhes a nagy melegben. :) A legjobb rablóhús egyébként az, amikor a krumplit is a nyárson sütjük, így már csak egy jó kis tzaziki szükséges hozzá és máris kész a legfinomabb és legegyszerűbb nyári ebéd. Ha van kedvetek, próbálkozzatok hús nélküli verzióval, esetleg valamilyen gyümölcs-sajt kombinációt is kipróbálhattok. Tudom ajánlani a barack-bacon-grill sajt hármast, ami mennyei:) Nem fogjátok megbánni!
80 ml olaj
½ tk édes-nemes paprika
só
600 g csirkemellfilé
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
½ db citrom
1 csokor petrezselyem
Keverjük össze az olajat a pirospaprikával és néhány nagy csipet sóval. A csirkemellfilét mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk fel falatnyi darabokra. Ezután forgassuk össze azokat a fűszeres olajjal, és tegyük a hűtőbe 60 percre.
A paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki, majd a meghámozott lila hagymával együtt vágjuk fel nagyobb darabokra.
Húzzuk a hús-, a paprika- és a lilahagyma-darabokat vízbe áztatott fanyársakra. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a nyársakat, végül locsoljuk meg mindet a citrom kifacsart levével, és szórjuk meg a finomra aprított petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
A recept a Fanny konyha 2016/6. számában jelent meg!
Adri korábbi blogbejegyzéseit és receptjeit itt találod >>>
Kolléganőnk, Sándor Adri főztjét itt követheted >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.