Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

Gyümölcsfát ültetnél? Erre figyelj vásárláskor!

Megbízható helyről és jó minőségű facsemetét kell választani, ha úgy döntesz, gyümölcsfával gazdagítod a kerted. Ezért fontos, hogy olyat válassz, amelyen megtalálható egy címke, ami minden adatot tartalmaz.

Bár a szokatlanul korán jött meleg miatt nagyon lerövidült a tavaszi gyümölcsfaültetési időszak, ha esetleg még most állsz neki a feladatnak, érdemes néhány dologra odafigyelni. Ebben segít a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal).

A csemetéken található címkék fontos információt tartalmaznak / Fotó: Shutterstock
A csemetéken található címkék fontos információt tartalmaznak / Fotó: Shutterstock

A címkén az alábbi információknak kell szerepelnie:

  • a faj, a nemes és az alanyfajta neve;
  • a termelő faiskola megnevezése, és növényegészségügyi regisztrációs száma;
  • a növényútlevél felirat;
  • a kategória (magasabb szaporítási fokozatú Certifikált- kék színű címke, vagy tünetmentes C.A.C citromsárga színű lehet);
  • a növényegészségügyi állapot (vírusmentes, -tesztelt, tünetmentes);
  • a címke sorszáma;
  • az Európai Unió zászlója.

További fontos választási szempont, hogy a növény szemmel látható problémáktól (például kiszáradástól, durva sérülésektől) mentes, valamint megfelelő fejlettségű és méretű legyen.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.