Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Érdekességek

Ennek az ételnek minden hozzávalója hatósági áras - itt a recept!

Így készül a tócsni
Az egyre emelkedő élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Van azonban egy nálunk is nagyon népszerű étel, ami 100 százalékban hatósági áras alapanyagokból készül.

Tócsni, lapcsánka, macok, borzaska, cicedli, görhöny, krumplilepény – nagyon sok néven ismert ez a közkedvelt finomság, amit most egyre többen fognak elkészíteni. Elsősorban persze azért, mert finom, de van újabb, igencsak nyomós oka, hogy miért lesz népszerű: minden összetevője árstopos.

Mint ahogy már megírtuk, a szerdai Kormányinfón jelentették be, hogy tovább bővül a hatósági áras élelmiszerek köre. Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

A tócsni tehát tisztán hatósági áras étel lett – de persze nem mindegy, mivel fogyasztjuk. A tejfölös változat már kicsit drágább, ám ha köretként esszük például csirkemellel, tökéletes árstopos fogást tehetünk a család elé ebédre vagy vacsorára.

Készítsd el ezt az igazán egyszerű tócsnit, meglátod, ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük.
  4. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.