Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Érdekességek

Ennek az ételnek minden hozzávalója hatósági áras - itt a recept!

Így készül a tócsni
Az egyre emelkedő élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Van azonban egy nálunk is nagyon népszerű étel, ami 100 százalékban hatósági áras alapanyagokból készül.

Tócsni, lapcsánka, macok, borzaska, cicedli, görhöny, krumplilepény – nagyon sok néven ismert ez a közkedvelt finomság, amit most egyre többen fognak elkészíteni. Elsősorban persze azért, mert finom, de van újabb, igencsak nyomós oka, hogy miért lesz népszerű: minden összetevője árstopos.

Mint ahogy már megírtuk, a szerdai Kormányinfón jelentették be, hogy tovább bővül a hatósági áras élelmiszerek köre. Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

A tócsni tehát tisztán hatósági áras étel lett – de persze nem mindegy, mivel fogyasztjuk. A tejfölös változat már kicsit drágább, ám ha köretként esszük például csirkemellel, tökéletes árstopos fogást tehetünk a család elé ebédre vagy vacsorára.

Készítsd el ezt az igazán egyszerű tócsnit, meglátod, ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük.
  4. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.