Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Epres blondie
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Érdekességek

Ennek az ételnek minden hozzávalója hatósági áras - itt a recept!

Így készül a tócsni
Az egyre emelkedő élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra. Van azonban egy nálunk is nagyon népszerű étel, ami 100 százalékban hatósági áras alapanyagokból készül.

Tócsni, lapcsánka, macok, borzaska, cicedli, görhöny, krumplilepény – nagyon sok néven ismert ez a közkedvelt finomság, amit most egyre többen fognak elkészíteni. Elsősorban persze azért, mert finom, de van újabb, igencsak nyomós oka, hogy miért lesz népszerű: minden összetevője árstopos.

Mint ahogy már megírtuk, a szerdai Kormányinfón jelentették be, hogy tovább bővül a hatósági áras élelmiszerek köre. Így az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú UHT tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg.

A tócsni tehát tisztán hatósági áras étel lett – de persze nem mindegy, mivel fogyasztjuk. A tejfölös változat már kicsit drágább, ám ha köretként esszük például csirkemellel, tökéletes árstopos fogást tehetünk a család elé ebédre vagy vacsorára.

Készítsd el ezt az igazán egyszerű tócsnit, meglátod, ízleni fog!

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  3. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük.
  4. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.