Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Érdekességek

Így töltsd fel a kamrád és a hűtőd, ha még kezdő vagy a konyhában

A fiatalok életében egyszer eljön az a pillanat, amikor elhagyják a szülői házat és saját lábra állnak. Ezzel a lépéssel pedig nem csak a családtól, de az otthon már jól megszokott finom házi koszttól is búcsút intenek. A költözés utáni pillanatokban ijesztő lehet a tudat, hogy nincs több gőzölgő húsleves, vagy friss rántott hús, azonban ez a helyzet közel sem olyan rémisztő, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Most nekik mutatnánk néhány tuti élelmiszert, melyekkel ha feltöltik konyhájukat, nem hogy éhezni nem fognak, de még fenséges fogásokat is varázsolhatnak pillanatok alatt az asztalra.  

Bevásárlás /Fotó: Shutterstock
Mutatjuk, hogy mit érdemes először beszerezni / Fotó: Shutterstock

Konzervek

A konzervek nagy előnye, hogy konyhakész, rögtön fogyasztásra alkalmas állapotban kerülnek bele az élelmiszerek. Egy hajtós nap után kifejezetten nagy segítség, ha már nem kell a vágódeszka felett görnyedve pucolni, darabolni, esetleg megfőzni az alapanyagokat. Ilyen például a kukorica- vagy borsókonzerv, a tonhalkonzerv és a paradicsomkonzerv is. Utóbbi akár életmentő is lehet szósz, vagy darabolt változatban is.

Krumpli, tészta és rizs

Ha a konyhaszekrényedet feltankolod rizzsel, krumplival és különböző tésztafélékkel, komoly meglepetés nem érhet, ha össze szeretnél dobni valamit ebédre, vagy akár vacsorára. Szinte minden tésztaétel villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, hasonlóan a rizshez és a krumplihoz, ráadásul sokáig eláll a szekrényben.

Tojás és tartós tej

A hűtő alapfelszerelései közé tartozik a tej és a tojás. Persze csak akkor, ha nem vagy laktózérzékeny. A kettő kombinálásával villámgyors reggeliket lehet kreálni a konyhában, na és persze rengeteg energiát ad a szervezetnek. Ha ez a két alapanyag megtalálható a hűtődben, már biztosan nem halsz éhen.

Fűszerek

A só, a bors és a paprika elengedhetetlen egy magyar konyhában éppen úgy, ahogyan a cukor, a napraforgó-, vagy az olívaolaj. Ha ezeken az alapfűszereken túl még tovább színesíted az otthoni választékot mondjuk fokhagyma őrleménnyel, bazsalikommal, kaporral, majorannával, oregánóval, tárkonnyal, vagy petrezselyemmel, akkor még izgalmasabb ízvilágot varázsolhatsz ételeidnek.

Fagyasztott élelmiszerek

A frigó fagyóját is érdemes megpakolni olyan élelmiszerekkel, melyek kiolvasztás után kiváló alapanyagot nyújtanak egy gyors ebéd, esetleg vacsora elkészítéséhez. Ilyenek például a vegyes zöldségfélék, a csirkemell, a darált hús, esetleg a fagyasztott gyümölcsök turmixokhoz.

Azon túl, hogy tippet adtunk az alapvető élelmiszerek és fűszerek beszerzésére, most segítünk abban is, mire használd fel őket. Íme öt klassz recept:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.