Bár lehet, hogy a roston sült tofu vadas mártással és zsemlegombóccal első olvasásra kicsit meglepő, mégis érdemes kipróbálni. Ez az ízletes étel ugyanis nemcsak a vegán konyha kedvelőinek nyerheti el a tetszését, hanem bárkinek, aki nyitott egy új és izgalmas ízkombinációra.
Az ízletes vadas mártás, gazdag, zöldséges alapjával tökéletesen illik a kívül enyhén ropogós, belül pedig puha tofuhoz, valamint a laktató zsemlegombóchoz. A Vidék íze magazin kiváló fogása egyszerre hagyományos és modern, ami remek választás lehet egy különleges ebédhez vagy vacsorához.
Így készül a Vidék íze magazin ízletes receptje, a roston sült tofu vadas mártással és zsemlegombóccal
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
A tofuhoz:
2 doboz tofu (összesen 60 dkg)
2 evőkanál olaj
só
bors
A mártáshoz:
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
só
bors
1 kávéskanál őrölt babérlevél
1 kávéskanál mustár
1 liter zöldségalaplé
1 evőkanál keményítő
2,5 dl növényi tejföl
fél citrom leve
A zsemlegombóchoz:
6 zsemle
3 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
3 tojás
1 csokor petrezselyem zöldje
só
bors
20-30 dkg liszt
Elkészítés:
A tofut felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon pirosra sütjük a szeletek mindkét oldalát.
A mártáshoz a 3 evőkanál olajon karamellizáljuk a 2 evőkanál cukrot. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, és 2-3 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, azzal is pirítjuk fél percig. Rátesszük a meghámozott, feldarabolt sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és elkezdjük párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, őrölt babérral, mustárral ízesítjük.
Ráöntjük az alaplevet, és fél órán át főzzük. Az egy evőkanál keményítőt kevés vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a mártást, végül botmixerrel pürésítjük. Belevegyítjük a tejfölt, pici citromlével ízesítjük a végén.
A zsemlegombóchoz felkockázzuk a zsemléket. Keverőtálba rakjuk. Az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zsemléhez.
Ráütjük a három tojást, belekeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét, sóval és borssal ízesítjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható legyen a massza. Gombócokat készítünk, és bő, sós vízben 10-12 perc alatt kifőzzük.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.