A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A világ egyik legelterjedtem húsfajtája, mégis gyakran elfeledkezünk róla. Ezzel a különleges recepttel akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Már csak egy hét van hátra az év legjobban várt eseményéig. És ez nem a karácsony! A Good Food Show-t várom ennyire, bár ez munka, de nem érzem annak, mert annyi örömet okoz. A hangulat mindig óriási Birminghamben, és fáradtan, de feltöltődve térünk haza, akármelyikünk is tartja az élő főzőbemutatót. Barátaim, Gordon Ramsay és James Martin is tart egy-egy show-t, és mindhárman nagyon szeretjük ezeket az eseményeket. Itt ragadom meg az alkalmat arra is, hogy gratuláljak a New York-i maratonon részt vett kollégáimnak. Mindannyian célba értek, és közel 25 ezer fontot sikerült összegyűjteniük az alapítványi éttermek, a Fifteen láncolat számára.

Bárány, birka

A világ egyik legelterjedtebb húsfajtája, hiszen az állat mostoha körülmények között is megél, húsának fogyasztását egyetlen vallás sem tiltja. A jellegzetes birka ízt azonban nem mindenki szereti. Egyetlen módja van annak, hogy ezt elkerüljük: a faggyúját kell levágni. A teljesen zsírtalanított húsnak nincs semmi mellékíze.

Bárányragu dióval és gránátalmával

Marokkói kuszkusszal isteni!
Marokkói kuszkusszal isteni!

Hozzávalók 4 személyre:
750 g kicsontozott báránylapocka
2 evőkanál liszt
1 fej hagyma
4 szál szárzeller
4 gerezd fokhagyma
100 g dióbél
6 gránátalma
2 babérlevél
1/2 csokor petrezselyem
1/2 rúd fahéj
rózsaszín só
bors
olaj

Elkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, a felszeletelt szárzellert, a zúzott fokhagymát, a dióbelet, a babért és a fahéjrudat. Fedő alatt, kis lángon 5 percig pároljuk. A gránátalma magjait kiszedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk. A többit gyümölcscentrifugában kifacsarjuk (ha nem kapunk gránátalmát, kész áfonyalevet is vehetünk helyette). A lével felöntjük a húst, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt, kis lángon kb. másfél óra alatt megpároljuk. Kidobjuk a babért és a fahéjrudat. A félretett gránátalmamagokkal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.