Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Folytatva az amerikai élményeket, azt hiszem, a legnagyobb meglepetés New Yorkban ért. Több mint 10 éve járok a Nagy Almába, de soha nem tettem ki a lábam Manhattanből. Most viszont olyan helyre vittek, ahol a valódi élet folyik: Queensbe.

Itt él a legtöbb nemzetiség, sok az illegális bevándorló is. Láttam olyan éttermet, amit addig soha nem tudtam volna elképzelni, Amerikában biztosan nem: egy család a nappalijában üzemeltet étkezdét. Eljutottam egyiptomi, perui és szecsuáni közösségbe is. Ez utóbbi helyen olyan finomat ettem, amit szeretnék most megosztani veletek is.

Milyen a szecsuáni konyha?

A szecsuáni konyha csípősségéről közismert. Nincs még egy konyha, ahol ennyi chilit használnának, a mexikói és a maláj ételek is elbújhatnak a szecsuáni fogások mögött. Én azért kicsit szelídítettem a recepten.

Igazán tüzes és erőteljes ízű – csak felnőtteknek!
Igazán tüzes és erőteljes ízű – csak felnőtteknek!

Szecsuáni rák ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só

Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.

A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.