Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Folytatva az amerikai élményeket, azt hiszem, a legnagyobb meglepetés New Yorkban ért. Több mint 10 éve járok a Nagy Almába, de soha nem tettem ki a lábam Manhattanből. Most viszont olyan helyre vittek, ahol a valódi élet folyik: Queensbe.

Itt él a legtöbb nemzetiség, sok az illegális bevándorló is. Láttam olyan éttermet, amit addig soha nem tudtam volna elképzelni, Amerikában biztosan nem: egy család a nappalijában üzemeltet étkezdét. Eljutottam egyiptomi, perui és szecsuáni közösségbe is. Ez utóbbi helyen olyan finomat ettem, amit szeretnék most megosztani veletek is.

Milyen a szecsuáni konyha?

A szecsuáni konyha csípősségéről közismert. Nincs még egy konyha, ahol ennyi chilit használnának, a mexikói és a maláj ételek is elbújhatnak a szecsuáni fogások mögött. Én azért kicsit szelídítettem a recepten.

Igazán tüzes és erőteljes ízű – csak felnőtteknek!
Igazán tüzes és erőteljes ízű – csak felnőtteknek!

Szecsuáni rák ínyenceknek

Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só

Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.

A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.