Itt él a legtöbb nemzetiség, sok az illegális bevándorló is. Láttam olyan éttermet, amit addig soha nem tudtam volna elképzelni, Amerikában biztosan nem: egy család a nappalijában üzemeltet étkezdét. Eljutottam egyiptomi, perui és szecsuáni közösségbe is. Ez utóbbi helyen olyan finomat ettem, amit szeretnék most megosztani veletek is.
Milyen a szecsuáni konyha?
A szecsuáni konyha csípősségéről közismert. Nincs még egy konyha, ahol ennyi chilit használnának, a mexikói és a maláj ételek is elbújhatnak a szecsuáni fogások mögött. Én azért kicsit szelídítettem a recepten.
Szecsuáni rák ínyenceknek
Hozzávalók 4 személyre:
24 db óriásgarnéla
2 gerezd fokhagyma
2 kis piros chili
1 cm friss gyömbérgyökér
20 ml pirított szezámmagolaj
10 ml chiliolaj
40 ml vörösborecet
1 teáskanál Jamie Oliver Szechuáni bors chilivel fűszerkeverék
szükség esetén só
Elkészítés: A fokhagymát összezúzzuk, a chilit nagyon apróra vágjuk, a friss gyömbérgyökeret lereszeljük. Mozsárban összedolgozzuk, és kikeverjük a kétféle olajjal és a vörösborecettel.
A megtisztított rákokat beletesszük ebbe a pácba, és 20-30 percig állni hagyjuk. A pácléből kivéve sózzuk, és megszórjuk a Szechuáni bors chilivel fűszerkeverékkel. Grillrácsra tesszük, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Zöldséges pirított tésztával tálaljuk.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.