Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Bolondulok az olasz konyháért, az egyszerűségében oly nagyszerű itáliai ízekhez. Ha pedig olasz konyháról beszélünk, nem hagyhatjuk ki a pizzát sem!

Örömmel számolhatok be róla, hogy november 16-án megnyílt az első walesi olasz éttermem, a Jamie''s Italian. A hely pompás, a főváros, Cardiff szívében található. A személyzet nagyon lelkes, de azt a jövő dönti majd el, hogyan fogadják a helyiek az új éttermet. Mindig is szerettem Walest, valahogy olyan ősi, nyilván a nyelvük miatt. Cardiff vidám és nyüzsgő város, mostantól fogva még egy ok, hogy meglátogassam!

A pizza

Olaszország védjegye a pizza, amely az egész világon népszerűvé vált. Amerikában többet adnak el belőle, mint Itáliában. De igazi, vékony, ropogós pizzát csakis Olaszországban lehet enni, mert az ízéhez hozzátartozik a levegő, a táj, az illatok. Azért persze otthon is érdemes kipróbálni, még kemence se kell hozzá!

Olívás, fokhagymás és mozzarellás pizza

Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legtökéletesebb pizza
Az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legtökéletesebb pizza

Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
1 kg finomliszt
1 csapott teáskanál tengeri só
2 x 7 g szárított élesztő
1 evőkanál kristálycukor
kb. 650 ml langyos víz
A feltéthez:
6 evőkanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártás
125 g mozzarella sajt, összetépkedve
szárított oregánó
pár csepp olívaolaj
kis csokor bazsalikom

Elkészítés: Langyos vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, és 5 percig állni hagyjuk. A lisztet a sóval tiszta munkafelületre öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A folyadékot a mélyedésbe töltjük. Az élesztős, cukros vízhez lassan, villával, kívülről keverjük befelé a lisztet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel, finoman átgyúrjuk a tésztát, úgy 10 perc alatt, míg egyenletes és rugalmas lesz. Lefedve, szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és kör alakúra kinyújtjuk. A sütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.

Minden pizzalapot megkenünk egy nagy kanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártással, a tetejére szórjuk az összetépkedett mozzarella-darabkákat és egy csipet oregánót. Meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, majd a sütőben 10 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta, ropogós lesz és a mozzarella egészen ráolvad. Frissen a tetejére tépkedett bazsalikomlevéllel kínáljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.