Örömmel számolhatok be róla, hogy november 16-án megnyílt az első walesi olasz éttermem, a Jamie''s Italian. A hely pompás, a főváros, Cardiff szívében található. A személyzet nagyon lelkes, de azt a jövő dönti majd el, hogyan fogadják a helyiek az új éttermet. Mindig is szerettem Walest, valahogy olyan ősi, nyilván a nyelvük miatt. Cardiff vidám és nyüzsgő város, mostantól fogva még egy ok, hogy meglátogassam!
Olaszország védjegye a pizza, amely az egész világon népszerűvé vált. Amerikában többet adnak el belőle, mint Itáliában. De igazi, vékony, ropogós pizzát csakis Olaszországban lehet enni, mert az ízéhez hozzátartozik a levegő, a táj, az illatok. Azért persze otthon is érdemes kipróbálni, még kemence se kell hozzá!
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
1 kg finomliszt
1 csapott teáskanál tengeri só
2 x 7 g szárított élesztő
1 evőkanál kristálycukor
kb. 650 ml langyos víz
A feltéthez:
6 evőkanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártás
125 g mozzarella sajt, összetépkedve
szárított oregánó
pár csepp olívaolaj
kis csokor bazsalikom
Elkészítés: Langyos vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, és 5 percig állni hagyjuk. A lisztet a sóval tiszta munkafelületre öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A folyadékot a mélyedésbe töltjük. Az élesztős, cukros vízhez lassan, villával, kívülről keverjük befelé a lisztet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel, finoman átgyúrjuk a tésztát, úgy 10 perc alatt, míg egyenletes és rugalmas lesz. Lefedve, szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és kör alakúra kinyújtjuk. A sütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük.
Minden pizzalapot megkenünk egy nagy kanál olíva, fokhagyma és paradicsom tésztamártással, a tetejére szórjuk az összetépkedett mozzarella-darabkákat és egy csipet oregánót. Meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, majd a sütőben 10 percig sütjük, vagy addig, amíg a tészta, ropogós lesz és a mozzarella egészen ráolvad. Frissen a tetejére tépkedett bazsalikomlevéllel kínáljuk.
A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.