Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ha nyár, akkor tengerpart. A napfény és a víz élvezete mellett érdemes megkóstolni a tenger különleges gyümölcseit is. Bemutatunk néhányat.

Óriás garnéla
Salátába, főtt tészta mártásába, rizsételbe keverve vagy magában is készítik, gyakran paradicsomos vagy tejszínes mártásban. Gyakran grillezik, ilyenkor fehér kenyeret és gyümölcs-chutneyt kínálnak hozzá.

Languszta
Ollója nincs, leghosszabb része a potroha. Más rákoktól eltérően a főzés során nem vörösödik meg. Az olaszok zöldségsalátába teszik a húsát, és fokhagymás pirítóssal tálalják, a spanyolok kevés csokoládéval és mandulával teszik különlegesebbé.

Tarisznyarák
A nagy testű fajta élve páncéllal, főzve (páncéllal vagy anélkül) kapható, húsa igazi ínyenc csemege. Sütve, párolva, sőt páncéljába zöldségeket töltve is remek. Petéje is kitűnő ízű.

Fésűkagyló
Nevét alakjáról kapta. Megbecsült helye van a mediterrán konyhában: párolva, sütve, grillezve fogyasztják. A franciák leggyakrabban főzés után tejszínmártással leöntve, saját héjában kínálják.

Fekete kagyló
Borral, zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesített vízben főzik, fűszeres vajjal vagy paradicsommártással kínálják. Ha magunk készítjük, csak zárt héjú kagylót vásároljunk, jól tisztítsuk meg a homoktól és a bajuszkáktól. Amelyik kagyló héja a főzés során nem nyílik ki, azt dobjuk ki.



Osztriga
Lapos, csaknem kerek héjú, puha testű. Többnyire nyersen, citromlével megcsepegtetve fogyasztják, de melegen is kínálják: rövid ideig főzve vagy tejszínes zöldséggel leöntve és megsütve. Héjában grillezhető is, ízesítéséhez gyakran tormamártást vagy curry-s tejszínt adnak.

Polip
A polip húsát puhára kell veregetni, különben rágós marad, majd hosszú ideig kell főzni, nem úgy, mint a többi fejlábút. A polip húsa süthető, grillezhető, de egyes vidékeken pörkölt is készül belőle. A nagyobbakat fej nélkül, a kisebbeket egészben is használják.

Kalmár
Olasz nevén: calamari. A fej kivételével minden része ehető. Zsákszerű teste legtöbbször megnyúzva kapható. Töltve, sütve, párolva készítik el, vagy felszeletelve kirántják. Ez a népszerű étel a kalmárgyűrű, melyet nálunk tévesen tintahalkarikának neveznek. Lisztbe mártva kisütik vagy kirántják.

Tintahal
A tintahal avagy szépia nem tévesztendő össze a sokkal gyakrabban fogyasztott kalmárral. Teste kisebb és vastagabb, mint a kalmáré. Tíz csápja közül kettő különösen hosszú. A tintahal fekete festékanyagával készül a fekete rizottó és a feketére színezett olasz tészta is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.