Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

1. Mangós-currys

Kb. 4 roládhoz felkockázunk 10 dkg bacont, és olajjal kikent serpenyőben ropogósra sütjük. Felkarikázunk 1/2 csokor újhagymát. A hússzeleteket megkenjük 15 dkg (ázsiai boltban kapható) mangóchutney-val, megrakjuk a szalonnával meg a hagymával, és megszórjuk 1 ek curryvel. Feltekerjük, és először hirtelen megsütjük, majd fedő alatt megpároljuk.

2. Gombás-szalonnás

Forró vízbe áztatunk 2 dkg szárított vargányát, majd lecsöpögtetjük és felaprítjuk. 1/2 csokor majoránnát szintén felaprítunk. Apróra vágunk 10 dkg csiperkét és 1 vöröshagymát. A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és ráhalmozzuk az előkészített hozzávalókat. Feltekerjük, 1-1 szelet baconbe burkoljuk és megpároljuk.

3. Darált húsos-paprikás

Kiklopfolunk 4 szelet húst, majd meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával. Felkockázunk 1 piros színű kaliforniai paprikát, felaprítunk 1/2 csokor petrezselyemzöldet, és összekeverjük 40 dkg darált sertéshússal. Sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. A masszát a húsokra kenjük, feltekerjük és a szokott módon elkészítjük.

4. Sonkás-pestós

Félbevágunk 2 kisebb sárgarépát. 10 dkg krémsajtot 2 ek bazsalikomos pestóval, sóval és borssal ízesítünk. A 4 előkészített hússzeletet megrakjuk 1-1 szelet pármai sonkával, ezután megkenjük a krémsajttal, és rátesszük a répát. Szorosan feltekerjük és megpároljuk.

5. Uborkás-mustáros

Összekeverünk 15 dkg finomra aprított csemegeuborkát 10 dkg apróra vágott mogyoróhagymával (vörös- vagy újhagyma is jó) meg 3-4 ek közepesen erős mustárral. A hússzeleteket megkenjük a pikáns töltelékkel, és szorosan feltekerjük. Baconbe burkolva rövid ideig sütjük, ezután kevés levest öntünk alá, és megpároljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.