Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

1. Mangós-currys

Kb. 4 roládhoz felkockázunk 10 dkg bacont, és olajjal kikent serpenyőben ropogósra sütjük. Felkarikázunk 1/2 csokor újhagymát. A hússzeleteket megkenjük 15 dkg (ázsiai boltban kapható) mangóchutney-val, megrakjuk a szalonnával meg a hagymával, és megszórjuk 1 ek curryvel. Feltekerjük, és először hirtelen megsütjük, majd fedő alatt megpároljuk.

2. Gombás-szalonnás

Forró vízbe áztatunk 2 dkg szárított vargányát, majd lecsöpögtetjük és felaprítjuk. 1/2 csokor majoránnát szintén felaprítunk. Apróra vágunk 10 dkg csiperkét és 1 vöröshagymát. A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és ráhalmozzuk az előkészített hozzávalókat. Feltekerjük, 1-1 szelet baconbe burkoljuk és megpároljuk.

3. Darált húsos-paprikás

Kiklopfolunk 4 szelet húst, majd meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával. Felkockázunk 1 piros színű kaliforniai paprikát, felaprítunk 1/2 csokor petrezselyemzöldet, és összekeverjük 40 dkg darált sertéshússal. Sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. A masszát a húsokra kenjük, feltekerjük és a szokott módon elkészítjük.

4. Sonkás-pestós

Félbevágunk 2 kisebb sárgarépát. 10 dkg krémsajtot 2 ek bazsalikomos pestóval, sóval és borssal ízesítünk. A 4 előkészített hússzeletet megrakjuk 1-1 szelet pármai sonkával, ezután megkenjük a krémsajttal, és rátesszük a répát. Szorosan feltekerjük és megpároljuk.

5. Uborkás-mustáros

Összekeverünk 15 dkg finomra aprított csemegeuborkát 10 dkg apróra vágott mogyoróhagymával (vörös- vagy újhagyma is jó) meg 3-4 ek közepesen erős mustárral. A hússzeleteket megkenjük a pikáns töltelékkel, és szorosan feltekerjük. Baconbe burkolva rövid ideig sütjük, ezután kevés levest öntünk alá, és megpároljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.