Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mivel vadhúshoz ritkábban van szerencsénk, mint háztáji társaihoz, ha úgy adódna, hogy fácán, vaddisznó, netán szarvashússal hoz össze bennünket a sors, előfordulhat, hogy nem tudjuk, hogyan álljunk neki az elkészítésének. Most elárulunk három praktikát, amelyekkel tökéletes lehet a végeredmény!
Így pácold!

Akkor lesz igazán puha és ízletes, ha a húst elkészítés előtt pácolod. Erre a célra a bor és az ecet egyaránt alkalmas. Önts 3/4 liter vízhez 2 dl bort vagy ecetet, adj hozzá pl. vöröshagymát, fokhagymát, zöld fűszereket (pl. majoránnát, kakukkfüvet) és fűszereket (pl. szemes borsot, babérlevelet, szegfűborsot). Forrald fel, majd ha kihűlt, tedd bele a húst. Hagyd a páclében 2-3 napig, és közben időnként forgasd meg! A páclét később felhasználhatod a mártáshoz.

Vadhúsoknál a pácolás elengedhetetlen
Vadhúsoknál a pácolás elengedhetetlen
Így fűszerezd!

A vadhúst sütés vagy párolás előtt fűszerezd meg! A só és a bors mellett a zúzott borókabogyó, a szárított kakukkfű és a rozmaring is remekül illik hozzá. A fűszereket dörzsöld be a húsba, hogy átvegye az ízüket! Ha füstölt szalonnával tűzdeled meg, sütés közben nem szárad ki.

A boróka nagyon jól illik a vadhúshoz
A boróka nagyon jól illik a vadhúshoz
Így készítsd el a mártást!

A lassú párolás hatására porhanyós lesz. Tedd tepsibe, és öntsd alá a leszűrt páclevet! Amikor a hús kérge pirulni kezd, adj hozzá felkockázott leveszöldséget és hagymát, majd szükség esetén önts hozzá kevés levest! Szórj bele fűszereket, pl. babérlevelet, szemes borsot és borókabogyót, majd párold puhára a húst! Az átszűrt pecsenyelét tejföllel vagy tejszínnel gazdagíthatod, így finom mártás lesz belőle.

Az egyben sült vadhúshoz érdemes valamilyen szószt is kínálni
Az egyben sült vadhúshoz érdemes valamilyen szószt is kínálni

Vadételek receptjeit itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.