Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Húsok, halak

Útmutató a tökéletes göngyölt rostélyoshoz - fotók lépésről lépésre!

A rostélyoskészítéstől sokan ódzkodnak, pedig egyáltalán nem kell tőle tartani. Mutatunk egy töltött, göngyölt változatot, mellyel óriási sikert arathatsz.
Töltött rostélyos

Hozzávalók (4 személyre):

500 g marharostélyos
150 g sonka
100 g friss gomba
2 db főtt burgonya
60 g zsír
1 kisebb fej hagyma
petrezselyemzöld

őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. A töltelékhez

Daraboljuk fel a gombát, majd az apróra vágott hagymával együtt pirítsuk meg a forró zsiradékban. Adjuk hozzá a felkockázott sonkát és burgonyát is. Ízesítsük borssal, sóval és vágott petrezselyemzölddel.

2. Készítsük elő a húst!

A húst mossuk meg, szárítgassuk le, majd alaposan klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg. Miután a szeletek néhány órát álltak a fűszerekben, halmozzuk rájuk a gombás tölteléket.

3. Süssük és pároljuk!

Tekerjük fel a húst, majd kötözzük meg konyhai cérnával. A töltött „csomagokat” lapítsuk el, és forró olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. Öntsönk alá forró vizet, és fedő alatt pároljuk puhára a fogást.

Elkészítési idő: 60 perc

Tipp:

A göngyölt hús töltelékét ízlés szerint hawaii módon is elkészíthetjük: olajon megpirítjuk a sonkát és az ananászt, majd sajtszeleteket fektetünk a rostélyosra, és erre halmozzuk az ananászos keveréket.

Ha a magyaros ízeket szereted, akkor lecsós pirított máj legyen a töltelék.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.