Hozzávalók (4 személyre):
500 g marharostélyos
150 g sonka
100 g friss gomba
2 db főtt burgonya
60 g zsír
1 kisebb fej hagyma
petrezselyemzöld
só
őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. A töltelékhez
Daraboljuk fel a gombát, majd az apróra vágott hagymával együtt pirítsuk meg a forró zsiradékban. Adjuk hozzá a felkockázott sonkát és burgonyát is. Ízesítsük borssal, sóval és vágott petrezselyemzölddel.
2. Készítsük elő a húst!
A húst mossuk meg, szárítgassuk le, majd alaposan klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg. Miután a szeletek néhány órát álltak a fűszerekben, halmozzuk rájuk a gombás tölteléket.
3. Süssük és pároljuk!
Tekerjük fel a húst, majd kötözzük meg konyhai cérnával. A töltött „csomagokat” lapítsuk el, és forró olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. Öntsönk alá forró vizet, és fedő alatt pároljuk puhára a fogást.
Elkészítési idő: 60 perc
Tipp:
A göngyölt hús töltelékét ízlés szerint hawaii módon is elkészíthetjük: olajon megpirítjuk a sonkát és az ananászt, majd sajtszeleteket fektetünk a rostélyosra, és erre halmozzuk az ananászos keveréket.
Ha a magyaros ízeket szereted, akkor lecsós pirított máj legyen a töltelék.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.