A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
A rostélyoskészítéstől sokan ódzkodnak, pedig egyáltalán nem kell tőle tartani. Mutatunk egy töltött, göngyölt változatot, mellyel óriási sikert arathatsz.
Töltött rostélyos

Hozzávalók (4 személyre):

500 g marharostélyos
150 g sonka
100 g friss gomba
2 db főtt burgonya
60 g zsír
1 kisebb fej hagyma
petrezselyemzöld

őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. A töltelékhez

Daraboljuk fel a gombát, majd az apróra vágott hagymával együtt pirítsuk meg a forró zsiradékban. Adjuk hozzá a felkockázott sonkát és burgonyát is. Ízesítsük borssal, sóval és vágott petrezselyemzölddel.

2. Készítsük elő a húst!

A húst mossuk meg, szárítgassuk le, majd alaposan klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk meg. Miután a szeletek néhány órát álltak a fűszerekben, halmozzuk rájuk a gombás tölteléket.

3. Süssük és pároljuk!

Tekerjük fel a húst, majd kötözzük meg konyhai cérnával. A töltött „csomagokat” lapítsuk el, és forró olajon mindkét oldalukat pirítsuk meg. Öntsönk alá forró vizet, és fedő alatt pároljuk puhára a fogást.

Elkészítési idő: 60 perc

Tipp:

A göngyölt hús töltelékét ízlés szerint hawaii módon is elkészíthetjük: olajon megpirítjuk a sonkát és az ananászt, majd sajtszeleteket fektetünk a rostélyosra, és erre halmozzuk az ananászos keveréket.

Ha a magyaros ízeket szereted, akkor lecsós pirított máj legyen a töltelék.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.