Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Húsvét

Egy igazi ízbomba a húsvéti asztalra: Habroló tormás tojáskrémmel töltve

Habroló tormás tojáskrémmel töltve / Fotó: Vidék íze magazin
A habrolóról első körben mindannyiunknak az édes, könnyű krémmel töltött süti jut eszünkbe, esetleg a sós, sajtos változat. Ám mivel a húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma és a tojáskrém sem, akkor miért ne ízesíthetnénk ezzel a finom keverékkel a rolókat?

Amellett, hogy tojás, tejszín és torma is kerül a krémbe, van még egy csavar a habroló elkészítésében. Miután megtöltjük a mutatós kis hengereket, mártsuk csírákba a végüket. Ettől az egyszerű trükktől lesz igazán tavaszias a sós harapnivaló. Most pedig nézzük meg a Vidék íze magazin remek receptjét, amelyből kiderül, hogyan készül a tormás habroló.

A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin
A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Íme a tormás tojáskrémes habroló receptje!

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 10 kemény tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tejszínes torma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj a formák előkészítéséhez
  • tojás a rolók lekenéséhez
  • mustár
  • egy marék csíra

Elkészítés:

  1. Kinyújtjuk a tésztát, körülbelül centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A fémformákat vajjal bekenjük, és betekerjük a csíkokkal.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Ha kihűlt, lehúzzuk a kúpokról.
  5. A feldarabolt tojásokat aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá sót, mustárt, tormát, kicsi tejszínt, és krémesre keverjük.
  6. Habzsákba töltjük, belenyomjuk a kihűlt tésztarudakba, a két végüket pedig csírákba forgatjuk.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.