Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Húsvét

Egy igazi ízbomba a húsvéti asztalra: Habroló tormás tojáskrémmel töltve

Habroló tormás tojáskrémmel töltve / Fotó: Vidék íze magazin
A habrolóról első körben mindannyiunknak az édes, könnyű krémmel töltött süti jut eszünkbe, esetleg a sós, sajtos változat. Ám mivel a húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma és a tojáskrém sem, akkor miért ne ízesíthetnénk ezzel a finom keverékkel a rolókat?

Amellett, hogy tojás, tejszín és torma is kerül a krémbe, van még egy csavar a habroló elkészítésében. Miután megtöltjük a mutatós kis hengereket, mártsuk csírákba a végüket. Ettől az egyszerű trükktől lesz igazán tavaszias a sós harapnivaló. Most pedig nézzük meg a Vidék íze magazin remek receptjét, amelyből kiderül, hogyan készül a tormás habroló.

A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin
A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Íme a tormás tojáskrémes habroló receptje!

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 10 kemény tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tejszínes torma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj a formák előkészítéséhez
  • tojás a rolók lekenéséhez
  • mustár
  • egy marék csíra

Elkészítés:

  1. Kinyújtjuk a tésztát, körülbelül centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A fémformákat vajjal bekenjük, és betekerjük a csíkokkal.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Ha kihűlt, lehúzzuk a kúpokról.
  5. A feldarabolt tojásokat aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá sót, mustárt, tormát, kicsi tejszínt, és krémesre keverjük.
  6. Habzsákba töltjük, belenyomjuk a kihűlt tésztarudakba, a két végüket pedig csírákba forgatjuk.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.