Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Húsvét

Egy igazi ízbomba a húsvéti asztalra: Habroló tormás tojáskrémmel töltve

Habroló tormás tojáskrémmel töltve / Fotó: Vidék íze magazin
A habrolóról első körben mindannyiunknak az édes, könnyű krémmel töltött süti jut eszünkbe, esetleg a sós, sajtos változat. Ám mivel a húsvéti asztalról nem hiányozhat a torma és a tojáskrém sem, akkor miért ne ízesíthetnénk ezzel a finom keverékkel a rolókat?

Amellett, hogy tojás, tejszín és torma is kerül a krémbe, van még egy csavar a habroló elkészítésében. Miután megtöltjük a mutatós kis hengereket, mártsuk csírákba a végüket. Ettől az egyszerű trükktől lesz igazán tavaszias a sós harapnivaló. Most pedig nézzük meg a Vidék íze magazin remek receptjét, amelyből kiderül, hogyan készül a tormás habroló.

A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin
A csíráktól lesz igazán különleges íze a habrolónak / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Íme a tormás tojáskrémes habroló receptje!

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 10 kemény tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tejszínes torma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj a formák előkészítéséhez
  • tojás a rolók lekenéséhez
  • mustár
  • egy marék csíra

Elkészítés:

  1. Kinyújtjuk a tésztát, körülbelül centi széles csíkokra vágjuk.
  2. A fémformákat vajjal bekenjük, és betekerjük a csíkokkal.
  3. Sütőpapíros tepsire rakjuk. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Ha kihűlt, lehúzzuk a kúpokról.
  5. A feldarabolt tojásokat aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá sót, mustárt, tormát, kicsi tejszínt, és krémesre keverjük.
  6. Habzsákba töltjük, belenyomjuk a kihűlt tésztarudakba, a két végüket pedig csírákba forgatjuk.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.