Rácz-Gyuricza Dóra már jó néhány alkalommal posztolt ínycsiklandó recepteket az Insta-oldalán. Volt már túrós-áfonyás süti, tonhalas tészta és meggyes-mákos sajttorta is, most pedig egy húsvéti kuglóffal lepte meg a követőit.
A vendégváró finomság három ízből áll össze: füstölt sajtos, szárított paradicsomos és újhagymás kelt tészta golyókból készül. Mutatjuk is a receptet!
Hozzávalók:
A tetejére:
A formához:
Elkészítése:
1. A kelt tészta hozzávalóit a dagasztógépbe tesszük, majd ha összeállt a tészta, 30-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
2. A kelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtva ízesítjük.
3. A füstölt sajtos krémmel betöltjük, a másik kettő variációval pedig összegyúrjuk a tésztát, majd nagyjából egyenlő nagyságú golyókat csinálunk belőle.
4. A maradék tojásfehérjével megkenjük a sajtos golyókat és megszórjuk szezámmaggal.
5. Egy kiolajozott kuglófformába helyezzük mindet, majd bőven megkenjük vajjal.
6. 180 fokon, légkeverésen 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nyitókép forrása: Instagram/Rácz-Gyuricza Dóra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.