Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
Húsvét

Rácz-Gyuricza Dóra húsvéti kuglófja felrobbantotta a netet

Rácz Jenő felesége most egy húsvéti kuglófrecepttel lepte meg a követőit. Videón mutatja meg, hogy készül a háromízű, kelt tésztás vendégváró finomság, amivel biztosan nem lőhetsz mellé.

Rácz-Gyuricza Dóra már jó néhány alkalommal posztolt ínycsiklandó recepteket az Insta-oldalán. Volt már túrós-áfonyás süti, tonhalas tészta és meggyes-mákos sajttorta is, most pedig egy húsvéti kuglóffal lepte meg a követőit.

A vendégváró finomság három ízből áll össze: füstölt sajtos, szárított paradicsomos és újhagymás kelt tészta golyókból készül. Mutatjuk is a receptet!

Rácz-Gyuricza Dóra kelt tésztás kuglófja

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 tk cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás sárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 1 marék reszelt füstölt sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 5 szem szárított paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 1 karika vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldje
  • friss petrezselyem

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • szezámmag

A formához:

  • olaj
  • vaj

Elkészítése:

1. A kelt tészta hozzávalóit a dagasztógépbe tesszük, majd ha összeállt a tészta, 30-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.

2. A kelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtva ízesítjük.

3. A füstölt sajtos krémmel betöltjük, a másik kettő variációval pedig összegyúrjuk a tésztát, majd nagyjából egyenlő nagyságú golyókat csinálunk belőle.

4. A maradék tojásfehérjével megkenjük a sajtos golyókat és megszórjuk szezámmaggal.

5. Egy kiolajozott kuglófformába helyezzük mindet, majd bőven megkenjük vajjal.

6. 180 fokon, légkeverésen 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nyitókép forrása: Instagram/Rácz-Gyuricza Dóra

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.