Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Húsvét

Rácz-Gyuricza Dóra húsvéti kuglófja felrobbantotta a netet

Rácz Jenő felesége most egy húsvéti kuglófrecepttel lepte meg a követőit. Videón mutatja meg, hogy készül a háromízű, kelt tésztás vendégváró finomság, amivel biztosan nem lőhetsz mellé.

Rácz-Gyuricza Dóra már jó néhány alkalommal posztolt ínycsiklandó recepteket az Insta-oldalán. Volt már túrós-áfonyás süti, tonhalas tészta és meggyes-mákos sajttorta is, most pedig egy húsvéti kuglóffal lepte meg a követőit.

A vendégváró finomság három ízből áll össze: füstölt sajtos, szárított paradicsomos és újhagymás kelt tészta golyókból készül. Mutatjuk is a receptet!

Rácz-Gyuricza Dóra kelt tésztás kuglófja

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 tk cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás sárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 1 marék reszelt füstölt sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 5 szem szárított paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 1 karika vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldje
  • friss petrezselyem

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • szezámmag

A formához:

  • olaj
  • vaj

Elkészítése:

1. A kelt tészta hozzávalóit a dagasztógépbe tesszük, majd ha összeállt a tészta, 30-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.

2. A kelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtva ízesítjük.

3. A füstölt sajtos krémmel betöltjük, a másik kettő variációval pedig összegyúrjuk a tésztát, majd nagyjából egyenlő nagyságú golyókat csinálunk belőle.

4. A maradék tojásfehérjével megkenjük a sajtos golyókat és megszórjuk szezámmaggal.

5. Egy kiolajozott kuglófformába helyezzük mindet, majd bőven megkenjük vajjal.

6. 180 fokon, légkeverésen 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nyitókép forrása: Instagram/Rácz-Gyuricza Dóra

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.