Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Húsvét

Rácz-Gyuricza Dóra húsvéti kuglófja felrobbantotta a netet

Rácz Jenő felesége most egy húsvéti kuglófrecepttel lepte meg a követőit. Videón mutatja meg, hogy készül a háromízű, kelt tésztás vendégváró finomság, amivel biztosan nem lőhetsz mellé.

Rácz-Gyuricza Dóra már jó néhány alkalommal posztolt ínycsiklandó recepteket az Insta-oldalán. Volt már túrós-áfonyás süti, tonhalas tészta és meggyes-mákos sajttorta is, most pedig egy húsvéti kuglóffal lepte meg a követőit.

A vendégváró finomság három ízből áll össze: füstölt sajtos, szárított paradicsomos és újhagymás kelt tészta golyókból készül. Mutatjuk is a receptet!

Rácz-Gyuricza Dóra kelt tésztás kuglófja

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 tk cukor
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás sárgája
  • 0,5 dl olaj
  • 1 marék reszelt füstölt sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 5 szem szárított paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 1 karika vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldje
  • friss petrezselyem

A tetejére:

  • 1 db tojásfehérje
  • szezámmag

A formához:

  • olaj
  • vaj

Elkészítése:

1. A kelt tészta hozzávalóit a dagasztógépbe tesszük, majd ha összeállt a tészta, 30-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.

2. A kelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtva ízesítjük.

3. A füstölt sajtos krémmel betöltjük, a másik kettő variációval pedig összegyúrjuk a tésztát, majd nagyjából egyenlő nagyságú golyókat csinálunk belőle.

4. A maradék tojásfehérjével megkenjük a sajtos golyókat és megszórjuk szezámmaggal.

5. Egy kiolajozott kuglófformába helyezzük mindet, majd bőven megkenjük vajjal.

6. 180 fokon, légkeverésen 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nyitókép forrása: Instagram/Rácz-Gyuricza Dóra

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.