Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Húsvét

Egy igazi húsvéti különlegesség: burgonyás cipócskában sült sonka

Sonkás cipó / Fotó: Vidék íze magazin
Ha idén húsvétkor egy igazán különleges sonkás étellel szeretnéd lenyűgözni a családot, akkor csomagold burgonyás kelt tésztába a füstölt húst, és süss formás kis cipókat.

Finomak, mutatósak és illatosak – ki tudna ellenállni egy ilyen húsvéti finomságnak? Ráadásul így nem kell külön még kenyérről is gondoskodni, hiszen ott a puha burgonyás kelt tészta, ami körülöleli a füstölt sonkát. Az biztos, ha megkóstolod, akkor nem bírod majd abbahagyni az evést, és jöhet a következő kis cipó. Mutatjuk is a Vidék íze magazin kiváló receptjét ehhez a különleges húsvéti ételhez.

A sonkás cipó mellé jól illik az almás tormakrém / Fotó: Vidék íze magazin
A sonkás cipó mellé jól illik az almás tormakrém / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a burgonyás cipócskában sült sonka receptje!

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 2 közepes burgonya
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg langyos vaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 40 dkg főtt, füstölt sonka
  • felvert tojás a tetejére

Elkészítés:

  1. Megfőzzük a burgonyát, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
  2. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Majd hozzádolgozzuk a lisztet, a tört burgonyát, a tojást, a vajat meg a sót. Jól kidagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk.
  3. A főtt, füstölt sonkát nagyobb, 4-5 centis kockákra vágjuk. A krumplis kelt tésztából 4-5 centis gombócokat formázunk. Egyesével ovális alakra kinyújtjuk, közepükbe rakjuk a sonkát, és beletekerjük.
  4. A két végét úgy zárjuk le, hogy aláhajtjuk, így kis vekni formájúak lesznek.
  5. Papírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A tetejüket bevagdossuk. Felvert tojással lekenjük.
  6. Formázás után már nem kelesztjük, azonnal mehet a 170-180 fokos sütőbe, bő 20 percre. Almás tormakrémmel tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.