Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Húsvét

Egy igazi húsvéti különlegesség: burgonyás cipócskában sült sonka

Sonkás cipó / Fotó: Vidék íze magazin
Ha idén húsvétkor egy igazán különleges sonkás étellel szeretnéd lenyűgözni a családot, akkor csomagold burgonyás kelt tésztába a füstölt húst, és süss formás kis cipókat.

Finomak, mutatósak és illatosak – ki tudna ellenállni egy ilyen húsvéti finomságnak? Ráadásul így nem kell külön még kenyérről is gondoskodni, hiszen ott a puha burgonyás kelt tészta, ami körülöleli a füstölt sonkát. Az biztos, ha megkóstolod, akkor nem bírod majd abbahagyni az evést, és jöhet a következő kis cipó. Mutatjuk is a Vidék íze magazin kiváló receptjét ehhez a különleges húsvéti ételhez.

A sonkás cipó mellé jól illik az almás tormakrém / Fotó: Vidék íze magazin
A sonkás cipó mellé jól illik az almás tormakrém / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a burgonyás cipócskában sült sonka receptje!

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos tej
  • 2 közepes burgonya
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg langyos vaj
  • 1 csapott evőkanál só
  • 40 dkg főtt, füstölt sonka
  • felvert tojás a tetejére

Elkészítés:

  1. Megfőzzük a burgonyát, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
  2. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Majd hozzádolgozzuk a lisztet, a tört burgonyát, a tojást, a vajat meg a sót. Jól kidagasztjuk, letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk.
  3. A főtt, füstölt sonkát nagyobb, 4-5 centis kockákra vágjuk. A krumplis kelt tésztából 4-5 centis gombócokat formázunk. Egyesével ovális alakra kinyújtjuk, közepükbe rakjuk a sonkát, és beletekerjük.
  4. A két végét úgy zárjuk le, hogy aláhajtjuk, így kis vekni formájúak lesznek.
  5. Papírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. A tetejüket bevagdossuk. Felvert tojással lekenjük.
  6. Formázás után már nem kelesztjük, azonnal mehet a 170-180 fokos sütőbe, bő 20 percre. Almás tormakrémmel tálaljuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.