Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Húsvét

Békebeli tejfölös sonkaleves, hogy a sonka főzőleve se vesszen kárba

Tejfölös sonkaleves /Recept és fotó: Vidék íze magazin
A húsvéti asztalról nem hiányozhat a füstölt, főtt sonka, ám nemcsak a hús ér kincset, hanem a lé is, amiben főtt. Nehogy kiöntsd, hanem készíts belőle mennyei, a békebeli ízeket felidéző sonkalevest. Mutatjuk a receptet.

A sonka önmagában, friss kenyérrel, majonézes tormával, hónapos retekkel, újhagymával és persze az elmaradhatatlan főtt tojással fenséges étel húsvétkor. Tökéletes reggelire, ebédre és vacsorára is. A legfinomabb a házilag főtt, füstölt sonka, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Az alapanyagokat csak össze kell dobni egy fazékba, majd jó két-három órán át takarékon főzni, amíg a hús meg nem puhul. Az így készült sonka mennyei, de zseniális a lé is, ami utána megmarad, hiszen átveszi a sonka sós-füstös ízét, meg a fűszerek aromáját.

Tejfölös sonkaleves /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Tejfölös sonkaleves /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Kincset ér a sonkalé, amit ne önts ki, hanem használj fel. Hogy mire? Például készíts belőle tejfölös sonkalevest. Mutatjuk a Vidék íze békebeli receptjét.

Így készül a tejfölös sonkaleves a sonka főzőlevéből

Hozzávalók:

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 cikk zeller
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 1-2 liter sonka főzőlé
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • zsiradék

Elkészítés:

  • Kevés zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, sózzuk, pici vizet adunk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Ha már kész, lehúzzuk a tűzhelyről, meghintjük őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a megtisztított, feldarabolt leveszöldségeket, öntünk rá egy liter sonkalevet, beledobjuk a babérlevelet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a sonka meg a zöldségek.
  • Ha nagyon sós a sonkalé, akkor vízzel hígítjuk (ha nem, akkor mehet bele még sonkalé), felforraljuk. Kevés hideg vízben csomómentesre keverjük az evőkanálnyi lisztet, hozzákeverjük a tejfölt, és besűrítjük vele a levest.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.