Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Praktikus

Így süssük meg a fagyasztott csirkét kiolvasztás nélkül

/Fotó: Shutterstock
A nagy rohanásban elfelejtettünk friss csirkehúst venni a vacsorához? Mégis mit tehetünk? Étteremből rendelünk, felborítva a családi költségvetést, vagy sajtos makarónival várjuk a vendégeket? Ez nem is kérdés, ha van otthon a fagyasztóban egy adag hús. Mutatjuk, hogyan süssük meg a fagyott csirkét olvasztás nélkül.

Az, hogy a sült csirke ne legyen túl száraz, hanem omlós, szaftos, önmagában is kihívást jelent. Még nehezebb a feladat, ha fagyasztott hússal dolgozunk. Első szabály: ne stresszeljünk! A csirkét fagyott állapotban is betehetjük a sütőbe, a végeredmény így is tökéletes lesz. A saját és vendégeink egészségének megóvása érdekében azonban be kell tartanunk néhány szabályt.

Először is készüljünk fel, hogy a szokásosnál egy kicsit tovább kell időznünk a konyhában. A sütési idő ugyanis legalább 50 százalékkal megnő. Azaz ha a friss húst kb. 60 percig szoktuk sütni, akkor a fagyasztott szárnyas elkészítési ideje 90 perc.

Fagyasztott csirke esetében a sütési idő 50 százalékkal megnő  /Fotó: Shutterstock
Fagyasztott csirke esetében a sütési idő 50 százalékkal megnő /Fotó: Shutterstock

A másik fontos szabály: nem szabad alacsony hőfokon sütni a húst. A 90 fok alatti hőmérséklet ugyanis nem biztonságos, a baktériumok ilyen környezetben könnyen elszaporodhatnak.

Ha erre a két dologra odafigyelünk, a végeredmény egészen biztosan fantasztikus lesz.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.