Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A mostani hőségben folyton valami hűvösre vágyunk mindannyian. A gyerekeke ki sem lehet rángatni a vízből, és megragadnak minden lehetőséget a pancsolásra. Én a hűsítő limonádék, levesek és természetesen a fagyiért felelős személyzet vagyok.

Nincs nehéz dolgom, hiszen a nyár megannyi színes és ízletes gyümölccsel kényeztet minket. Amire szükségünk van, az némi fantázia, és fagyasztásra alkalmas formák, edények. A variációk sora végtelen, és persze bőven lehet a kész jégkrémeket, fagyikat elkészülésük után is cifrázni.

Jégkrém pálcán

Hozzávalók:

1db érett banán
2 marék málna
1/2 dl kókusztej
5-6 szem sárgabarack
díszítéshez csokoládé és kókuszzsír

A banán felét és a málnát, a kókusztej felével leturmixoljuk. A sárgabarackokat kimagozzuk,és a maradék banánnal, kókusztejjel szintén leturmixoljuk. A masszákat ízlés szerint formákba önjük és a pálcákat is belehelyezzük. 3-4 órát mélyhűtőben fagyasztjuk. Amikor kellően keményre fagytak, kivesszük a formákból a jégkémeket, és már fogyasztható is. Aki szereti, olvaszthat 10dkg étcsokoládét, egy teáskanál kókuszzsírral, és belemárthatja a jégkrémet. A mártás után még egy jó 10 percre tegyük vissza a fagyasztóba. Amennyiben nincs jégkrémformánk, veszünk egy lapos kis tálcát, amibe folpack fóliát helyezünk. A masszákat ebbe öntjük, 3-4 órát fagyasztjuk. Amikor kellően kemény, egy másik tálcára borítjuk a jégkrém táblát, majd késsel egyforma darabokra vágjuk. A pálcákat a elhelyezzük a formák felén, majd a másik feleket vagy olvasztott csokoládéval, vagy maradék fagyimasszával rájuk ragasztjuk. Bő fél órára visszarakjuk a fagyasztóba, aztán fogyasztható.

Házigazdánk további cikkeit és rerceptjeit itt találod >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.