Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Epres blondie
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Lehet puha, vagy keményebb. Dekorálhatjuk cukormázzal, vagy ehető cukorkákkal és gyöngyökkel. Készülhet belőle golyó, de még házikó is. A mézeskalács az adventi időszak kedvence, de honnan is ered ez a finomság?

A mondák szerint az ókori görögök a halottak szájába mézeskalácsot tettek, hogy ezzel engeszteljék ki az alvilág őrét, Cerberust.

A magyar konyha nagy valószínűséggel Nyugat-Európából vette át e finomság készítésének tudományát. Az Árpád-házi királyok idején a saját méhészettel rendelkező kolostorokban készítették a süteményeket.

Mese a mézeskalácsról
Mese a mézeskalácsról

A mézes pogácsa és a mézesbáb elnevezést a XVI. századi krónikákban olvashatjuk először, míg az első mézeskalácscéhek Pozsonyban, Nagyszombaton és Budán alakultak a XVII. században.

ÍGY KÉSZÍTS MÉZESKALÁCS HÁZIKÓT!

RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS RECEPT!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.