Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Karácsony

Amíg lefő a kávé, össze is tudod dobni ezt a sütit: utolsó pillanatos finom falatok karácsonyra

Így készül a kávészem keksz /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Hiányzik még egy tálca aprósütemény a karácsonyi menüből? Vagy már nem lesz időd összeállítani a bejglit, esetleg lőttek a zserbóterveknek? Ne ess pánikba! Mutatunk egy mutatós, villámgyorsan elkészíthető aprósüteményt. Itt a kávészem keksz receptje!

A karácsonyi, ünnepi asztalról nem hiányozhatnak a laktató desszertek, mint amilyen a zserbó, a bejgli, a mézes krémes vagy a flódni, de ott van a helye a tálcán az olyan apróságoknak is mint a linzer, a mézeskalács és a hókifli. Ha esetleg kellene még valami sütemény, vagy újítanál idén, akkor hoztunk neked egy olyan receptet, ami nemcsak finom, de villámgyorsan is elkészíthető!

Így készül a kávészem keksz /Recept és fotó: Vidék íze magazin
Így készül a kávészem keksz /Recept és fotó: Vidék íze magazin

Így készül a kávészem keksz, amit az utolsó pillanatokban is összedobhatsz!

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 1 ek. instant kávé
  • 2 ek. tej
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 7 ek. porcukor

Elkészítés:

  1. Megmelegítjük a két evőkanál tejet, feloldjuk benne az instant kávét. Amíg hűl, elkészítjük a tészta alapját. Egy keverőtálban elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a porcukorral. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját, majd eloszlatjuk benne a kávét. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, keményítő) egy másik tálban összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajas-kávés alappal.
  2. Rudat gyúrunk a tésztából, amelyet 2-3 cm-es darabokra vágunk. Ovális kekszeket formázunk belőlük. Egy kés tompa oldalával vagy fogpiszkálóval középen benyomjuk a kekszeket. Sütőpapírt terítünk egy tepsire, és rárakjuk a nyers kekszeket. Legalább egy órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk pihenni pár percig, majd átrakjuk egy sütőrácsra, hogy ott hűljenek ki teljesen.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.