Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Farsangi szalagos fánk
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Babgulyás
Mákos guba
A három gyerek után is tökéletes alakú Katalin hercegné étrendje mindig az érdeklődés középpontjában áll. A lelkes követők kipróbálnak mindent, amit a hercegné szeret. Így lett a nyár slágere a krémes, roppanós és nagyon finom dinnyesaláta, melyet állítólag Katalin is szívesen fogyaszt a meleg napokon.

Az idei nyár a briteket is megviseli: a megszokott hűvös, esős napok mellett a szigetországban is gyakorivá váltak a hőhullámok. A forróságban az étkezési szokások is megváltoznak, a meleg enyhítésére egyre többen fogyasztanak friss salátákat a nehéz sültek helyett - még a királyi családban is. Amit pedig ők esznek, azt a royal-fanok is megkóstolják. Így lehet, hogy az utóbbi hetekben szinte felrobbantotta az internetet Kate Middleton egyik kedvence, egy görögdinnye alapú saláta, amit mi is bármikor könnyedén elkészíthetünk. íme, a recept!

Uborkás dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 db uborka
  • 1 db avokádó
  • 15 dkg feta sajt
  • 8-10 mentalevél
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db lime
  • 2 ek almaecet
  • bors

Elkészítése:

1. A görögdinnyét, az uborkát és az avokádót apróra vágjuk, a fetát elmorzsoljuk.

2. Az egészet egy nagy salátás tálba tesszük, rádobáljuk a mentaleveleket, meglocsoljuk az olívaolajjal, a lime levével és az almaecettel.

3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lehűtjük és máris fogyaszthatjuk!

Katalin hercegné kedvence: uborkás dinnyesaláta / Fotó: Shutterstock
Katalin hercegné kedvence: uborkás dinnyesaláta / Fotó: Shutterstock

És hogy mitől olyan finom ez a saláta? Egyrészt mert az összetevők nagyon jól összeillenek: az avokádó krémes textúrája csodálatosan kiegészíti a görögdinnye és az uborka ropogósságát. Másrészt a görögdinnye és az uborka a leginkább hidratáló gyümölcsünk és zöldségünk, ami nagyon fontos szempont nyáron, hiszen sokkal frissítőbbé és egyben táplálóbbá teszi a salátát. Próbáljátok ki!

Nyitókép forrása: NorthFoto

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.