A főzeteket testesség, aroma, zamat alapján, és a négy alapíz - sós, édes, savanyú, keserű - szerint osztályozzák. Közvetlenül egymás után, ugyanolyan hőmérsékleten kóstolják a különféle kávékat.
Kellékek:
1. csésze
2. kávéminta
3. mérőedény
4. üres csésze
5. ezüst kanál
6. pohár víz - inni
7. pohár víz - kanál öblítéséhez
8. köpőcsésze
9. majdnem forrásban lévő kanna víz
10. legalább kétféle, közepesen darált kávé, ugyanaz a pörkölés
A kávékóstolók kisszótára:
savas: igen kívánatos kávéminőség. A száj elülső részében átható az íz. Lehet gyümölcsízű (pl. citrom), vagy csak csak nyelvhegyzsibbasztó jelenség.
aromás: kellemesen illatozó kávé
csokoládéíz: csokoládéra emlékeztető zamat
tiszta: nincs mellékíz és utóíz
száraz: savasságérzés
dióíz: kellemes zamatú, dióra, földimogyoróra emlékeztető íz
füstíz: kellemes, égett fából felszálló füstre emlékeztető aroma
fűszeríz: édeskés vagy borsos aroma
mokka: csokoládés íz
vadíz: egzotikus, összetett ízű
boríz: enyhe gyümölcsíz, lágy boréra emlékeztető utóíz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.