Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Praktikus

Lerövidíti a kés élettartamát, ha rosszul használod a vágódeszkát: ez a bűnös mozdulat

Kés vágódeszka /Fotó: Shutterstock
Egy minőségi kés hosszú éveken át kiszolgálja a gazdáját, de ehhez megfelelően kell bánni vele. Nem elég csak megélezni, nem mindegy az sem, hogyan mosogatjuk el, és az sem, hogyan használjuk! Egy bűnös mozdulat akár tönkre is teheti a penge élét!

A jó, éles és kézre álló minőségi kés megkönnyíti a munkát a konyhában. Annak érdekében, hogy a késeink hosszú éveken át szolgáljanak minket és ne menjenek tönkre, nem árt rendszeresen, akár szakember által megéleztetni azokat, ügyelni a megfelelő mosogatási metódusra és persze a helyes használatra!

Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock
Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock

Sokan rosszul használják a kést a vágódeszkán és ezzel tönkreteszik a pengét!

A kés a használat, azaz vágás során természetes módon veszít az élességéből, de roncsolhatjuk a pengét, koptathatjuk az élességét, ha kaparunk vele. Sokan egyenesen a vágódeszkáról söprik bele a felvágott alapanyagot a serpenyőbe vagy a fazékba, és ehhez a kést használják.

Nagy hiba, ha a kés megélezett felét oldalirányban húzogatjuk a deszkán, ugyanis ez képes kárt tenni a pengében! A feldarabolt alapanyagot söpörjük kézzel az edénybe, vagy fordítsuk meg a kést, hogy az éles fele legyen felül és a tompa teteje érintkezzen a deszka felületével és söpörjük-kaparjuk így a dolgokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.