Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Praktikus

Lerövidíti a kés élettartamát, ha rosszul használod a vágódeszkát: ez a bűnös mozdulat

Kés vágódeszka /Fotó: Shutterstock
Egy minőségi kés hosszú éveken át kiszolgálja a gazdáját, de ehhez megfelelően kell bánni vele. Nem elég csak megélezni, nem mindegy az sem, hogyan mosogatjuk el, és az sem, hogyan használjuk! Egy bűnös mozdulat akár tönkre is teheti a penge élét!

A jó, éles és kézre álló minőségi kés megkönnyíti a munkát a konyhában. Annak érdekében, hogy a késeink hosszú éveken át szolgáljanak minket és ne menjenek tönkre, nem árt rendszeresen, akár szakember által megéleztetni azokat, ügyelni a megfelelő mosogatási metódusra és persze a helyes használatra!

Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock
Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock

Sokan rosszul használják a kést a vágódeszkán és ezzel tönkreteszik a pengét!

A kés a használat, azaz vágás során természetes módon veszít az élességéből, de roncsolhatjuk a pengét, koptathatjuk az élességét, ha kaparunk vele. Sokan egyenesen a vágódeszkáról söprik bele a felvágott alapanyagot a serpenyőbe vagy a fazékba, és ehhez a kést használják.

Nagy hiba, ha a kés megélezett felét oldalirányban húzogatjuk a deszkán, ugyanis ez képes kárt tenni a pengében! A feldarabolt alapanyagot söpörjük kézzel az edénybe, vagy fordítsuk meg a kést, hogy az éles fele legyen felül és a tompa teteje érintkezzen a deszka felületével és söpörjük-kaparjuk így a dolgokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.