A jó, éles és kézre álló minőségi kés megkönnyíti a munkát a konyhában. Annak érdekében, hogy a késeink hosszú éveken át szolgáljanak minket és ne menjenek tönkre, nem árt rendszeresen, akár szakember által megéleztetni azokat, ügyelni a megfelelő mosogatási metódusra és persze a helyes használatra!
A kés a használat, azaz vágás során természetes módon veszít az élességéből, de roncsolhatjuk a pengét, koptathatjuk az élességét, ha kaparunk vele. Sokan egyenesen a vágódeszkáról söprik bele a felvágott alapanyagot a serpenyőbe vagy a fazékba, és ehhez a kést használják.
Nagy hiba, ha a kés megélezett felét oldalirányban húzogatjuk a deszkán, ugyanis ez képes kárt tenni a pengében! A feldarabolt alapanyagot söpörjük kézzel az edénybe, vagy fordítsuk meg a kést, hogy az éles fele legyen felül és a tompa teteje érintkezzen a deszka felületével és söpörjük-kaparjuk így a dolgokat.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.