Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Praktikus

Lerövidíti a kés élettartamát, ha rosszul használod a vágódeszkát: ez a bűnös mozdulat

Kés vágódeszka /Fotó: Shutterstock
Egy minőségi kés hosszú éveken át kiszolgálja a gazdáját, de ehhez megfelelően kell bánni vele. Nem elég csak megélezni, nem mindegy az sem, hogyan mosogatjuk el, és az sem, hogyan használjuk! Egy bűnös mozdulat akár tönkre is teheti a penge élét!

A jó, éles és kézre álló minőségi kés megkönnyíti a munkát a konyhában. Annak érdekében, hogy a késeink hosszú éveken át szolgáljanak minket és ne menjenek tönkre, nem árt rendszeresen, akár szakember által megéleztetni azokat, ügyelni a megfelelő mosogatási metódusra és persze a helyes használatra!

Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock
Ha a kés élezett felével kaparod a deszkáról a dolgokat, hamar tönkremehet a penge /Fotó: Shutterstock

Sokan rosszul használják a kést a vágódeszkán és ezzel tönkreteszik a pengét!

A kés a használat, azaz vágás során természetes módon veszít az élességéből, de roncsolhatjuk a pengét, koptathatjuk az élességét, ha kaparunk vele. Sokan egyenesen a vágódeszkáról söprik bele a felvágott alapanyagot a serpenyőbe vagy a fazékba, és ehhez a kést használják.

Nagy hiba, ha a kés megélezett felét oldalirányban húzogatjuk a deszkán, ugyanis ez képes kárt tenni a pengében! A feldarabolt alapanyagot söpörjük kézzel az edénybe, vagy fordítsuk meg a kést, hogy az éles fele legyen felül és a tompa teteje érintkezzen a deszka felületével és söpörjük-kaparjuk így a dolgokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.