Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Dubarry-csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Praktikus

Így lesz tökéletes és ropogós a kovászos uborka!

Kovászos uborka fokhagymával kaporral
Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk, a kovászos uborka nélkül! Elő hát a legnagyobb befőttesüvegeddel, mutatjuk, hogy érdemes befőzni, hogy tökéletes és ropogós legyen.

A kovászos uborka elkészítéséhez egészséges és lehetőleg azonos méretű, közepes nagyságú uborkákat válogass össze. Kovászoláshoz legjobb a 8­-10 cm-­es fürtös uborka. Ennek tömör a húsa és apró a magja, így kovászolás után is ropogós, finom marad. A túlérett, sárga uborka nem alkalmas eltevésre. Az alaposan megmosott uborkák végeit vágd le, mert keserűek lehetnek. Ezután szurkáld meg mindet villával vagy hosszában hasítsd be mindkét oldalukat, hogy jól átjárhassa őket a sós víz.

Gondosan mosogasd el az üveget, és tegyél kaprot az aljára, a sárga virágával együtt. A friss kapor sokkal intenzívebb ízű, mint az öreg vagy a szárított. Könnyebben bele tudod állítani az uborkákat az üvegbe, ha kissé megbillented. A résekbe dugdoss kisebb darabokat, és a sorok közé is tegyél kaprot.

Bőven forralj sós vizet, és bolondítsd meg a lét a saját szájad íze szerint fokhagymával, tormával, borssal vagy akár korianderrel. A langyosra hűtött lét töltsd az uborkára, hogy teljesen ellepje.

Az erjedési folyamat beindításához fektess az uborkára kenyérszeletet, hogy az üveg szájáig érjen, majd nedvesítsd meg a lével. Legjobb a hagyományosan, kovásszal kelesztett félbarna kenyér, a száraz is megfelel. A teraszra, erkélyre vagy ablakpárkányra kirakott üveget fedd le egy kistányérral, majd forgasd félnaponta, hogy mindenhol érje a napsütés. Noha a kovászoláshoz nélkülözhetetlen a meleg, ne engedd, hogy a lé felforrjon a tűző napon, mert ettől elpusztulnak a kovászolást végző élesztőgombák, és az uborka megromlik.

Mutatjuk videón a tökéletes kovászos uborka elkészítését:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.