Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Praktikus

5 zseniális konyhai trükk, amivel még finomabb lesz az étel!

Vannak olyan apró trükkök, amikkel egy pillanat alatt könnyebbé tehetjük a főzést és ízletesebbé az ételeket. Ilyenekből hoztunk egy csokorra valót. Akár salátát készítünk, kávét főzünk, süteményt, vagy húst sütünk, mindegyikhez hasznosíthatunk egy-egy remek trükköt az alábbiak közül.
Sós trükkök

A salátát nagyszemcsés durva sóval sózzuk így sokkal finomabb és egészségesebb is lesz. A sót az utolsó pillanatban adjuk hozzá, közvetlenül a szervírozás előtt! Ahhoz, hogy a friss zöldségek még finomabbak legyenek, adjunk hozzá egy csipet cukrot is a sóval együtt.

Mielőtt a kávét lefőznénk, adjunk hozzá egy csipet tengeri sót, és egy csipetnyi fahéjat. Ezek segítenek kihozni az ital ízét, ami hihetetlenül zamatos lesz!

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a torta tésztája csak a mennyiségekre kell odafigyelni, ami nagyon egyszerű. A liszt mennyiségének, a tojás, a vaj és a cukor mennyiségével grammban meg kell egyeznie! Ezeken kívül a tésztába mindenképpen tegyünk egy csipetnyi sót, még akkor is, ha édes tésztát, süteményt készítünk! Az állaga és az íze is sokkal jobb lesz tőle.

13 DOLOG, AMIRE A SÓT HASZNÁLHATOD - A SÓZÁSON KÍVÜL! >>>
Vizes trükkök

Ha salátát készítünk, érdemes előtte 15 percig hideg vízben áztatni a vöröshagymát, hogy enyhítsük az ízét és a többi összetevő is érvényesülni tudjon.

A rántotta készítésekor ne csak olajat, hanem vizet is használjunk! Hogy mikor? Amikor a tojás már megszilárdult, öntsünk egy kevés vizet a serpenyőbe. A rántotta alja nem fog megégni, ízre is jobb lesz és egy kissé egészségesebbé is válik.

Mielőtt megsütnénk, töröljük szárazra a hússzeleteket! Garantált, hogy ropogósra, aranybarnára fog sülni!

5 SZUPER KONYHAI TRÜKK CITROMMAL, AMI MEGKÖNNYÍTI AZ ÉLETED! >>>
Alkoholos trükkök

Ha tésztát sütünk, adjunk hozzá némi alkoholt is (például vodkát, rumot vagy konyakot), sokkal ropogósabb és illatosabb lesz a végeredmény.

A bab ízét remekül fel lehet dobni, egy kis sörrel, amit főzés közben érdemes hozzáadni. Igazán étvágygerjesztő lesz.

5 HASZNOS KONYHAI ALKALMAZÁS, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>
szódás trükkök

A szódabikarbóna még az igencsak kemény húst is megpuhítja! Hintsünk egy keveset a nyers húsra, még az elkészítés előtt, hagyjuk 15 percig állni, majd mossuk le hideg vízzel. A végeredmény igazán omlós lesz!

A kicsit már kesenyés, másnapos teát egy pici csipetnyi szódabikarbóna eszméletlenül frissítővé varázsolhat - érdemes kipróbálni!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.