Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Praktikus

Soha többet ne dobd ki a krumpli héját – őrület, mit készíthetsz belőle!

Krumplipucolás, burgonyahámozás
Ha azt mondjuk, hogy amit eddig a szemétbe dobtál, abból több száz forintot spórolva, a világ legfinomabb, ultraropogós nassát készítheted, kiborulsz? Ne tedd, máris mutatjuk a zseniális zero waste trükköt, amihez nem kell más, csak pár szem sütni való burgonya, só és olívaolaj.

Amikor tudatos táplálkozásról beszélünk, akkor nem csupán arról van szó, hogy odafigyelünk arra, mit adunk a testünknek, hanem arról is, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, tehát a zöldségek, gyümölcsök és a feldolgozásra váró húsfélék minden részét hasznosítsuk valahogy. A zero waste – vagyis „nulla hulladék" – jegyében mutatunk most nektek egy olyan isteni fogást, aminek az alapanyaga eddig garantáltan a kukában, vagy jobb esetben a komposztban, végezte.

Az étel neve: krumplihéjcsipsz. Vagyis, amikor paprikás krumplit, krumplipürét vagy krumplilevest készítesz, a burgonyát egy kicsit nagyobb műgonddal sikáld és hámozd meg, mint eddig, és az így képződött héjcsíkokat tedd egy tál vízbe, az egészet pakold a hűtőbe, majd az esti filmnézés előtt fél órával vedd elő újra, és a következőképpen járj el:

  1. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. A krumplihéjat terítsd szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
  3. Locsold meg olívaolajjal, forgasd össze. Sózd meg nagy szemű sóval – az ínyencek meghinthetik rozmaringlevéllel vagy bármilyen fűszersóval – és tedd a 180-200 fokra előmelegített, forró sütőbe.
  4. Süsd 10 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd át az alakuló csipszet, majd tedd vissza a sütőbe újabb 10-15 percre. Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálald!
Eddig a szemétben végezte, pedig királyi snack lehet belőle! (Fotó: Shutterstock)
Eddig a szemétben végezte, pedig királyi snack lehet belőle! (Fotó: Shutterstock)

Garantáljuk, hogy ha egyszer ezt elkészíted, a krumplipucolásnak is nagyobb kedvvel állsz neki, és gyakrabban lesz ebédre paprikás krumpli vagy szilvás gombóc, mint eddig!

(Borítókép: Shutterstock)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.