A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Krumplis finomságok, amit nem csak a gyerekek imádnak: 7 mennyei gombóc és nudli recept

Mindmegette
A házi krumplis gombóc és nudli tipikusan olyan étel, amit mindenki a nagyinál szokott enni. Időigényes, macerás elkészíteni, így nem szívesen állunk neki, különösen hétköznap. Ám ha van időnk, megéri a munka: finom, laktató desszert, egy tartalmas leves után második fogásként ehetjük.

A burgonyás tésztából készült gombóc és nudli nem véletlenül népszerű a gyerekek körében. Ám ahhoz, hogy még finomabb legyen a végeredmény, nem elég egy jó recept – mutatunk persze azt is –, de elárulunk néhány trükköt a készítésével kapcsolatban.

  • Akkor tudjuk igazán selymesre áttörni, ha még forró, ezért kell rögtön hámozni, és átnyomni.
  • A liszttel viszont csak akkor szabad összekeverni, ha már nem forró, hanem éppen csak langyos (vagy hideg). A forró burgonyától szétfolyik az egész tészta, dobhatjuk a szemétbe.
  • Alapvetően a burgonya fajtája határozza meg, hogy mennyi lisztet vesz fel, de kevés kell bele, ha nem akarjuk, hogy kőkemény legyen a végeredmény. Körülbelül 20 dkg-t számíthatunk egy kiló áttört krumplihoz.
  • Rögtön főzzük ki az elkészített, megformázott tésztát, lehetőleg több kis adagban. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, és ha feljött a víz színére, 20-30 másodperc múlva már ki is szedhetjük.

És akkor jöjjenek a mi kedvenc receptjeink.

Recept
Egyszerű
Mákos nudli szilvalekvárral
45 perc
6 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Diós nudli – ahogy a nagyi készíti
60 perc
4 adag
Olcsó
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Túrónudli
60 perc
2 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Sárgabarackos-étcsokis gombóc
45 perc
2 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Szilvás gombóc hagyományos és diós-mandulás bundában
70 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Szilvás gombóc hagyományosan
45 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Szilvás gombóc gluténmentesen
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Kakaós gombóc egyszerűen
45 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Bonyolult
Barackos krumpligombóc
60 perc
20 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.