Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Maradékból finomat! 2 recept sült csirkemellből

Legyen szó akár húsos, akár zöldséges fogásról, a megmaradt ízletes falatok felhasználásával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Ezúttal két olyan receptet mutatunk, amelyet könnyen elkészíthetsz csirkemellből.

Alaprecept:

Zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók (4 személyre):
2 gerezd fokhagyma
150 ml tej

bors
600 g csirkemellfilé
200 g koktélparadicsom
1 db cukkini
salátalevelek a tálaláshoz

1. Műanyag tálban összekeverjük a meghámozott, lereszelt fokhagymát a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott pácba tesszük a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe rakjuk 3-4 órára.

2. A húskockákat, a megmosott koktélparadicsomokat és a felkarikázott cukkinit felváltva húzzuk a vízbe áztatott fanyársakra. A nyársakat forró grillrácson vagy sütőben ropogósra sütjük. Végül elrendezzünk néhány salátalevelet tányérokon, és ráhelyezzük a nyársakat. Egy kevés morzsolt csemegekukoricával megszórva tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

A maradékból: Krémsajtos-majonézes csirkesaláta

Hozzávalók (4 személyre):
200 g tejszínes krémsajt
4 ek majonéz
citromlé

2 db alma
250 g maradék sült csirkekocka
1 db kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
150 g morzsolt csemegekukorica

1. A krémsajtot kikeverjük a majonézzel, egy kevés citromlével és sóval, majd beleforgatjuk a megmosott, kimagozott, felkockázott almát és a csirkekockákat.

2. Az uborkát és a koktélparadicsomokat megmossuk, majd feldaraboljuk őket a kimagozott paprikákkal együtt. A zöldségeket összeforgatjuk a kukoricával, végül a salátára halmozzuk az almás-csirkés keveréket. Rozskenyér illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

Fotó és recept: Csigó Zita

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.