Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Mary Berry tuti módszere: így marad friss és ropogós a házi készítésű keksz

A keksz tipikusan az a sütemény, amit előre el lehet készíteni, hiszen a legtöbb sokáig eláll. Most eláruljuk, hogyan marad friss több napon át – ha megfogadod Mary Berry tanácsait, idén húsvétkor biztosan finom és ropogós keksszel kínálhatod a vendégeket!

A keksz akkor jó, ha ropogós, ám ha nem megfelelően tárolod, könnyen megpuhulhat. A híres brit gasztronómia író és műsorvezető, Mary Berry szerint több tényező is okozhatja a keksz megpuhulását. Az egyik leggyakoribb probléma, ha egy edényben tárolod más süteményekkel, vagy ha a kekszbe gyümölcsöt (például meggyet, sárgabarackot) teszel, hiszen ilyenkor a keksz felszívja a másik süteményből a nedvességet, illetve a gyümölcsök nedvessége is felpuhítja a kekszet.

Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock
Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock

A keksz friss és ropogós marad, ha hűvös, sötét és száraz helyen tárolod. A tárolás helye attól függ, hogy mennyi ideig kell óvni a finomságot: a keksz hűtés nélkül 3-4 napig is eláll, ha műanyag zacskóba vagy jól záródó fémdobozba teszed.

Ha ennél tovább kell, hogy megőrizze frissességét, akkor a hűtőszekrény a tökéletes megoldás, ahol 1 hétig még tuti ropogós marad. Ha pedig majd csak hetek, hónapok múlva lesz szükséged friss kekszre legközelebb, akkor tedd a fagyasztóba: fogyasztás előtt pár órával hagyd szoba-hőmérsékleten felolvadni és isteni lesz, hidd el!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.