Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

Mary Berry tuti módszere: így marad friss és ropogós a házi készítésű keksz

A keksz tipikusan az a sütemény, amit előre el lehet készíteni, hiszen a legtöbb sokáig eláll. Most eláruljuk, hogyan marad friss több napon át – ha megfogadod Mary Berry tanácsait, idén húsvétkor biztosan finom és ropogós keksszel kínálhatod a vendégeket!

A keksz akkor jó, ha ropogós, ám ha nem megfelelően tárolod, könnyen megpuhulhat. A híres brit gasztronómia író és műsorvezető, Mary Berry szerint több tényező is okozhatja a keksz megpuhulását. Az egyik leggyakoribb probléma, ha egy edényben tárolod más süteményekkel, vagy ha a kekszbe gyümölcsöt (például meggyet, sárgabarackot) teszel, hiszen ilyenkor a keksz felszívja a másik süteményből a nedvességet, illetve a gyümölcsök nedvessége is felpuhítja a kekszet.

Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock
Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock

A keksz friss és ropogós marad, ha hűvös, sötét és száraz helyen tárolod. A tárolás helye attól függ, hogy mennyi ideig kell óvni a finomságot: a keksz hűtés nélkül 3-4 napig is eláll, ha műanyag zacskóba vagy jól záródó fémdobozba teszed.

Ha ennél tovább kell, hogy megőrizze frissességét, akkor a hűtőszekrény a tökéletes megoldás, ahol 1 hétig még tuti ropogós marad. Ha pedig majd csak hetek, hónapok múlva lesz szükséged friss kekszre legközelebb, akkor tedd a fagyasztóba: fogyasztás előtt pár órával hagyd szoba-hőmérsékleten felolvadni és isteni lesz, hidd el!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.