Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Praktikus

Mary Berry tuti módszere: így marad friss és ropogós a házi készítésű keksz

A keksz tipikusan az a sütemény, amit előre el lehet készíteni, hiszen a legtöbb sokáig eláll. Most eláruljuk, hogyan marad friss több napon át – ha megfogadod Mary Berry tanácsait, idén húsvétkor biztosan finom és ropogós keksszel kínálhatod a vendégeket!

A keksz akkor jó, ha ropogós, ám ha nem megfelelően tárolod, könnyen megpuhulhat. A híres brit gasztronómia író és műsorvezető, Mary Berry szerint több tényező is okozhatja a keksz megpuhulását. Az egyik leggyakoribb probléma, ha egy edényben tárolod más süteményekkel, vagy ha a kekszbe gyümölcsöt (például meggyet, sárgabarackot) teszel, hiszen ilyenkor a keksz felszívja a másik süteményből a nedvességet, illetve a gyümölcsök nedvessége is felpuhítja a kekszet.

Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock
Akár egy héttel húsvét előtt is megsütheted a locsolóknak szánt kekszet / Fotó: Shutterstock

A keksz friss és ropogós marad, ha hűvös, sötét és száraz helyen tárolod. A tárolás helye attól függ, hogy mennyi ideig kell óvni a finomságot: a keksz hűtés nélkül 3-4 napig is eláll, ha műanyag zacskóba vagy jól záródó fémdobozba teszed.

Ha ennél tovább kell, hogy megőrizze frissességét, akkor a hűtőszekrény a tökéletes megoldás, ahol 1 hétig még tuti ropogós marad. Ha pedig majd csak hetek, hónapok múlva lesz szükséged friss kekszre legközelebb, akkor tedd a fagyasztóba: fogyasztás előtt pár órával hagyd szoba-hőmérsékleten felolvadni és isteni lesz, hidd el!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.