A következő saláták nemcsak finomak és ropogósak, de telis-tele vannak vitaminokkal is! És milyen egyszerű elkészíteni őket...!
Fontos! Ha szeretnéd elkészíteni az alábbi majszolnivalókat, de még nem vághatsz késsel vagy nem tudod kezelni a turmixgépet, kérdd meg anyát, hogy segítsen az előkészületekben!
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 evőkanál méz
1 egész citrom leve
Elkészítés: A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a mézzel és a citromlével összekeverjük, és máris fogyasztható.
Hozzávalók:
80 dkg alma
20 dkg lilahagyma
5 cl citromlé
5 cl olívaolaj
0,5 dkg só
0,5 dkg porcukor
késhegynyi fehérbors
Elkészítés: Az almát és a lilahagymát szeletekre vágjuk. Az olajat, a citromlevet, a sót, a cukrot és a borsot összekeverjük, majd az almára és a lilahagymára öntjük, végül összeforgatjuk.
Tipp:
Az almát tegyük citromos vízbe tisztításkor, hogy ne legyen barna!
Hozzávalók:
1 közepes kígyóuborka
3 paradicsom
1 szál póréhagyma
10 dkg trappista
5 dkg füstölt sajt
10 dkg sonka (ízlés szerinti)
2 kis pohár natúr joghurt
1 csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
oregánó
só
Elkészítés: A joghurtokat salátás tálban a fűszerekkel összekeverjük. Feldaraboljuk a zöldségeket és a sajtot, aztán a joghurtos öntetbe keverjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek, aztán már ehetjük is.
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 kis pohár tejföl
só
paradicsom, uborka, hagyma, paprika, és mindenféle zöldség, amit szeretsz
+ ha van: sajt, párizsi
Elkészítés: Az egésznek az alapja a sós tejfölös túró. Ebbe beletesszük az apró kockákra vágott zöldségeket. A sajt és a párizsi már csak „hab a tortán”.
Hozzávalók:
1 csokor retek
1 pohár tejföl vagy krémes joghurt
pici só
Elkészítés: A retket nagyon apróra kockázzuk, enyhén sózzuk, és a tejföllel felöntjük. Hűtőben fél óráig pihentetjük.
Tipp: Fontos, hogy egészen picire aprítsuk a retket, de ne reszeljük, úgy más lesz az állaga. A sózással legyünk óvatosak, inkább utána pótoljuk, ha szükséges.
Hozzávalók:
alma
reszelt vagy kis kockákra vágott trappista sajt
tejföl
majonéz
kis mustár
só
bors
Elkészítés: Az almát kis kockákra vágjuk. A tejfölből, majonézből, mustárból, sóból, borsból tartármártást készítünk, majd beleforgatjuk a sajtot és az almát.
Hozzávalók:
cékla
só
hagyma
pici ecet
esetleg köménymag
friss torma
Elkészítés: A céklát meghámozzuk, turmixgépbe tesszük (anyával együtt csináld) az összes hozzávalóval együtt, és összeaprítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.