Kozáksapka recept
Kozáksapka
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A múlt héten elhunyt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda, vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel alapítója. A hatalmas méretű rántott húsokról és a klasszikus magyaros kajákról ismert kifőzdét a mai napig rengetegen imádják.

A szomorú hírt a Pléh Csárda Facebook oldalán jelentették be. A gyászjelentésből kiderül, hogy Bábel Istvánt múlt héten szerdán reggel érte a halál. A pontos okokról nem tudni.

Így búcsúzott a Pléh Csárda személyzete:

- Köszönjük, hogy voltál nekünk Pista bácsi! Köszönjük, hogy tisztességre és becsületre neveltél minket! Köszönjük a mérhetetlen, soha nem szűnő tanítás vágyadat, amit felénk tanúsítottál! Köszönjük, hogy vigyáztál ránk és egyengetted útjainkat! Hiányozni fogsz nagyon!

A bejegyzésből az is kiderül, hogy Bábel István temetése a kecskeméti köztemetőben lesz november 22-én, ám aki nem tud személyesen megjelenni, de leróná kegyeletét, az a Pléh Csárdában is megemlékezhet az alapítóról virágok vagy koszorúk formájában.

A Pléh Csárda vagy ahogyan sokan ismerik, a Bádog Gundel még 2015-ben tett szert nagyobb hírnévre, amikor Anthony Bourdain amerikai sztárséf is ott evett és forgatott. Az azóta tragikus körülmények közt szintén elhunyt gasztroguru imádta Bábel István konyháját. (7:58)

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.