A könyv 45 vadon gyűjthető, a lehető legtisztább forrásból származó növényen keresztül adja át azt a majdnem feledésbe merült tudást, amellyel bárki sokkal közelebb kerülhet a természethez. Az erdő és a mező kincsei ugyanis nemcsak fenntartható forrásból származnak, szezonálisak és bárki számára elérhetők, de elképesztően finomak is!
Aki kirándulás közben, a saját kedvére és a családjának gyűjt ehető növényeket, az nem csak a testével, hanem a lelkével és a környezettel is jót tesz. A természetben töltött idő bizonyítottan gyógyító hatással van ránk. A növények megismerésével, a felvillanyozó gasztronómiai kalandokkal pedig közelebb is kerülünk hozzá és a gyomrunkon keresztül fedezzük fel, hogy mekkora értékeket rejt – vallják a kötet szerzői. Márpedig ha jobban megszeretjük, akkor jobban is óvjuk, hogy az utódainknak is megmutathassuk a saját bőrünkön és tányérunkon megtapasztalt csodát.
@mindmegette.hu Megjelent az Ehető Erdő! Itt egy tuti vadgasztronómiai recept: #ehető #erdő #megjelent #mindmegette #gasztro #gasztronómia #recept #nektek #mutimiteszel #vadgasztronomia #boróka #padlizsán #dzsindzsa ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu
Elődeink végtelenül gazdag tudással rendelkeztek a minket körülvevő természetről, a benne található kincsekről. Ahogy az ember kezdett eltávolodni a természettől, úgy a növények ismerete, hétköznapi felhasználása is egyre jobban kopott. Szerencsére a gasztronómiai szakemberek már évekkel ezelőtt felfigyeltek a vadon termett növények nyújtotta fantasztikus lehetőségekre, és újra divatba hozták felhasználásukat, fogyasztásukat.
Megyeri Sárával a Mindmegette több videót forgatott. Sorozatunkban Sára a Vértesben barangolva mutatta meg, hogy mire használhatjuk a mezőről saját kezűleg begyűjtött növényeket. Kiderült például, hogyan kell kiszárítani a kedvenc zöldfűszereinket, az oregánót, a kígyóhagymát, a csalánt és a mentát, készített nekünk csipkebogyólekvárt, és elárulta azt is, mit kezdhetünk a mezei szamócával.
A videók mellett most már az Ehető erdő is segít abban, hogy a saját kosarunkkal elindulva, a saját konyhánkban próbáljuk ki a különleges, rendkívül értékes alapanyagot, amelyekért csak kíváncsisággal és jóleső fáradtsággal kell fizetni. A könyv karácsonyra is tökéletes ajándék, és hogy még inkább kedved kapj, mutatunk egy izgalmas receptet is.
Zsályás-rózsaborsos szedercsatni
Hozzávalók:
Elkészítése:
(Nyitókép: Horváth Csongor )
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.