Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
A nyárban az a jó, hogy tobzódhatunk a friss zöldfélékben. És bár a nagy melegben nem kívánunk sokat enni, sokfélét azért így is ehetünk. A csipegetés is jó tehát, ha nyár van!

A déliek tudják, hogy apró falatokból milyen fantasztikus ízek komponálhatók. A különféle olasz antipastik vagy spanyol tapas-ok nem csak előételként szolgálhatnak, hanem ügyesen párosítva akár könnyű, nyári fogásként is tökéletesek.

A kecskesajtos-patisszonos muffint édeskömény saláta és hideg paprikaleves kíséri
A kecskesajtos-patisszonos muffint édeskömény saláta és hideg paprikaleves kíséri

Ahhoz, hogy az ember különlegeset készítsen, nem feltétlenül szükségesek komplikált dolgok, sokkal fontosabb a minőségi, jó alapanyag. Persze eszközök is kellenek, gondolom, a gyakorlottabbaknak nem kell mondanom, hogy a konyha tudja ám zabálni a pénzt, ezért érdemes lépésről lépésre bővíteni eszközeinket.

A gyümölcscentrifuga egyike azoknak a szerkezeteknek, amikre érdemes beruháznunk: új dimenzió nyílik meg használatával, új ízeket fedezhetünk fel, kombinálva korszerű és a helyes táplálkozásnak megfelelő anyagokat. A frissen centrizett zöldségek és gyümölcsök nem csak önállóan, hanem kombinálva is új élményt nyújtanak. Akár zöldség, akár gyümölcs, pár csepp olajat ne felejtsünk el hozzá adni, a zsírban oldódó vitaminok érdekében.

Kecskesajtos patisszonmuffin édesköménnyel és jeges paprikalevessel

Látványos, színes, ízes, nagyon nyári fogás
Látványos, színes, ízes, nagyon nyári fogás

Hozzávalók:

A muffinhoz:
20 dkg patisszon
10 dkg krémes kecskesajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
vaj és morzsa a formához

A salátához:
1 fej édeskömény
2 evőkanál méz
1 bébi ananász vagy 4 karika ananász
pár csepp citromlé

A paprikaleveshez:
6-8 darab piros kaliforniai paprika
6-8 evőkanál méz
pár csepp olívaolaj
pár csepp fehérborecet vagy citrom
pár csepp Tabasco
édeskömény zöldje
csipet só

Elkészítés: A muffinhoz megtisztítjuk a patisszont, nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kecskesajtot, a morzsát, a tojást, és a sütőport, jól elkeverjük. Kikent, lisztezett formába kanalazzuk, és 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

A salátához felcsíkozzuk az édesköményt, pár csepp citromlével és mézzel ízesítjük. Az ananászt feldaraboljuk.

A leveshez a paprikát kicsumázzuk, gyümölcscentrifugával kinyerjük a levét, mézzel, csipet sóval, ecettel és kevés olívaolajjal kikeverjük. Tabascoval pikánsabbá tehetjük. Jégkockával tálaljuk, a salátával és a patisszonos muffinnal együtt.

Háromféle előétel kombinációja ez a könnyű, nyári fogás
Háromféle előétel kombinációja ez a könnyű, nyári fogás

Dunszt Zsolt
Dunszt Zsolt

A muffin a legnépszerűbb sütemények egyike. Eredetét tekintve amerikai értelemben kis papírkosárban sült sütike, amit banánnal és csokoládéval készítenek. Angol szemmel nézve tejjel készült kerek kalács, amit teához kínálnak friss vajjal és lekvárral. A mostani verzió egyikhez sem hasonlít ízvilágát tekintve, csak formára. Állaga viszont lukacsos, könnyű, ráadásul kalóriaszegény és nagyon finom. Ezt a muffint elkészíthetjük édesköménnyel vagy cukkinivel is a patisszon helyett.

Az édeskömény ánizsos íze sajtokkal és halakkal kombinálva is frissítő és különleges. Maga a növény is az, hiszen minden részét felhasználják, zöldje hasonlít a kaporra. A gumó húsát nyersen, párolva, sütve is fogyaszthatjuk, érdemes megismerkedni vele.

Muffinreceptek sós és édes változatban >>>

Különféle falatkák >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.