Általában hálaadáskor fogyasztják ezt az angolszász területeken népszerű, viszonylag könnyen elkészíthető befőttet. A meghámozott, kimagozott és felkockázott sütőtököt tedd edénybe. Öntsd le ecettel, fahéjjal és szegfűszeggel felfőzött, még meleg cukorsziruppal, és lefedve hagyd állni 6-7 órán át. Ezután főzd meg a sütőtököt a szirupban, és hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Töltsd sterilizált befőttesüvegekbe, majd zárd le, és tárold a hűtőszekrényben.
Húsok mellé tálalható ez a remek köret: a megtisztított, felkockázott sütőtököt futtasd meg egy kevés kristálycukron, önts alá egy kevés fehérbort és vizet, majd hagyd puhulni. Adj hozzá egy kevés mazsolát, és ízesítsd mustárral.
A sütőtököt tisztítsd meg, darabold fel, és gyaluld hajszálvékony szeletekre. Kend meg egy kevés olívaolajjal, tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a felső rácsra téve told be az edényt a sütőbe. Süsd 180 fokon kb. 20-25 percig, közben időnként mozgasd meg. Egészséges és finom nassolnivaló.
A tökhúst kockázd fel, süsd meg, majd vegyítsd össze friss salátakeverékkel, megpirított csirkehúsfalatokkal, felkarikázott póréhagymával, paradicsommal és sült paprikacsíkokkal.
A sütőtök ízéhez sok karakteres fűszer illik. Remekül kiegészíti például a bors, a bazsalikom és a kakukkfű, de a fokhagyma, illetve a gyömbér is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.