Sütőtököt nemcsak ősszel, hanem télen is érdemes, sőt kellene is fogyasztani! A sütőtököt ehetjük sütve, magában, de készíthetünk belőle finom krémlevest is, mely egy kis csavarral és jó sok illatos fűszerrel maga a karácsonyi álom! Íme a recept!
A karácsonyi asztalról nem hiányozhatnak a levesek. Ilyenkor halászlét, hal- vagy húsleveseket készítünk, ám sokan vannak, akik az ünnepekkor nem a laktató, tartalmas előételeket, hanem a könnyedebb, mégis melengető fogásokat részesítik előnyben.
Ha idén valami könnyű, húsmentes levest tennél szeretteid elé az asztalra, akik ráadásul szeretik az édesebb ízeket is, akkor próbáld ki ezt a fűszeres, narancsos sütőtökkrémlevest! Nemcsak finom, de igazán gyorsan elkészíthető!
Így készül a fűszeres, narancsos sütőtökkrémleves!
Hozzávalók:
1,2 kg sült sütőtök
1-2 db kezeletlen narancs
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
1 kk. curry
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt gyömbér
2 ek. tökmag
1 ek. olívaolaj
5 dkg vaj
só
fehér bors
Elkészítés:
Egy fazékban megdinszteljük vajon a félkarikákra vágott vöröshagymát. Ha már átlátszó, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és még egy percig együtt sütjük.
Hozzáadjuk a sült tök kikapart belsejét, felöntjük a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curryt, a gyömbért és a kardamomot, jól összeforraljuk. Végül merülőmixerrel krémesítjük. Reszelünk hozzá narancshéjat, csavarunk bele jócskán narancslevet, megkóstoljuk, és ha szükséges, kis sóval vagy fehér borssal még ízesítjük.
Egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, rádobjuk a tökmagot, meghintjük az őrölt gyömbérrel, és kicsit összepirítjuk, ezt szórjuk majd a tányérokba szedett levesre.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.