Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fárasztó napok állnak mögöttünk. Noha hétfő óta szabin vagyunk, egy percet sem pihentünk. A padláson pakolunk, a garázsban dobozolunk, illetve otthon rendezkedünk. Három hetünk van arra, hogy teljesen kiürítsük a kisházat, és két napunk, hogy felkészüljünk a szombaton tartandó eljegyzési vacsoránkra, amit családi körben fogunk megülni.

Közben a reptérre is rohannunk kellett, hogy elérjük a szüleimet, akik tegnap délutánra jelezték hazatérésüket. Nyakig porosan értünk ki Ferihegyre. Épp jókor, hiszen a németországi gép már leszállt. A várakozók tömegében izgatottan toporogtunk az ezüstszürke korlátok mögött. Teltek-múltak a percek, majd megjelent az első turista a tranzit kapujában. Aztán a második, a tizedik, a huszadik, majd az ötvenedik. Anya és Apa sehol. Idegeskedni kezdtem. A gép leszállt...hol vannak? Csak nem maradtak le?
- Ott vannak! - kiáltott hirtelen Ká, és vadul integetni kezdett.
Valóban ők voltak. Pirospozsgásan, szerényen, mosolygósan.
Eléjük rohantunk, és boldogan öleltük át őket.
- Mit csináltatok ilyen sokáig? El sem tudtuk képzelni, mi van veletek. Valami gond volt? - kérdeztem kissé aggodalmasan.
- Oh, igazán semmi - felelte Apa nevetve - leszámítva, hogy a futószalagon szinte minden egyes sötétkék bőrönd ugyanúgy nézett ki. Anyáddal nem tudtuk, melyik a kölcsön-bőrönd...

Egy órával később már az asztalnál ültünk, csirkés zöldséglevest kanalaztunk, és a szüleim élménybeszámolóját hallgattuk. Azt mesélték, hihetetlen jólétben élnek a németek. A nyugdíjasok is jólöltözöttek, szép a frizurájuk, és megengedhetik maguknak, hogy utazzanak. Klaus és Margitta remek programokat szervezett nekik, így keresztül-kasul bejárták Lipcsét és a környező városokat.

Főételként - a pakolás okozta időhiány miatt - gombapaprikást és főtt tésztát készítettem. Hozzávalók: 3 doboz kínai apró konzerv gomba, 1 hagyma, 2 doboz tejföl, pirospaprika, só, bors, ételízesítő
Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a lecsepegtetett gombát, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és megszórjuk pirospaprikával a gombát, majd megsózzuk, borsozzuk, és picit átpirítjuk. Egy kis vizet adunk hozzá, majd belekeverjük a tejfölt. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Ebéd után bementünk a szobába, és tovább beszélgettünk, miközben Anya és Apa szebbnél-szebb ajándékokat csomagoltak elő a bőröndökből. Csokikat, színes zoknikat, egy üveg Jégbort (amiről még sosem hallottunk), Zsigáéknak játékokat és kis ruhákat, valamint illatos teákat, egy csomó családi receptet Klausék "tollából" és néhány német nyelvű szakácskönyvet.
Aztán mi is meséltünk. Elmondtuk, hogy majd'' az egész padlást és a kisházat kirámoltuk, és a hétvégére 24 szeletes eljegyzési tortát rendeltünk (amin egy szőke menyasszony és egy barna hajú vőlegény áll egymáshoz bújva), majd a hét híreként kihirdettük, hogy Anya (és mindannyiunk) kedvence, Rúzsa Magdi megnyerte a Megasztárt! :o)

Beesteledett, és még mindig beszélgettünk. Anya és Apa Klausékkal több családi rendezvényen (egy "felnőtté avatáson" és egy esküvőn) is részt vettek, és megismerték Klaus legtávolabbi rokonait is. Azt mesélték, hogy a németeknél az esküvő egyik fénypontja, amikor az újdonsült házaspár egy farönköt kettéfűrészel. S hogy miért kell 2 ember egy farönk szétfűrészeléséhez? A válasz egyszerű. Ehhez a hosszú, szalagos fűrészhez - ahogy a házassághoz is - két ember összehangolt, közös munkája szükségeltetik. A fűrészelés pedig hol könnyebb, hol nehezebb, de csak együtt megy!

Mindenki legnagyobb meglepetésére pofonegyszerű, mégis különleges vacsorával készültem, kolbásszal töltött rolókat sütöttem. Hozzávalók: 1 csomag bácskai (vagy grill) kolbász, 1 csomag mirelit leveles tészta, a kenéshez 1 felvert tojás. Elkészítés: Kiolvasztjuk, és kinyújtjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk a leveles tésztát. A kolbászt kb. 45 cm hosszú, ceruza vastagságú hasábokra vágjuk. Minden egyes tésztacsíkot a kolbász-hasábokra csavarjuk, felvert tojással megkenjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. A szüleim el voltak ragadtatva a fogadtatástól, mi pedig attól, hogy ilyen boldognak és kipihentnek láttuk őket. A legnagyobb meglepetés azonban mégis az volt, hogy anyukámnak tetszett a repülés. Nem görcsölt, sőt egyenesen élvezte a repülő nyújtotta kényelmet, a habos felhőket és a kilátást!

Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.