Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Bár sokféle remek szendvicskrémet kóstoltam már életemben, meg kell mondjam, az alábbiakban olvasható krém messze viszi a prímet az összes előtt.

Érdekessége, hogy Éva egyik barátnőjétől származik a recept, aki most kezdett el főzni tanulni... háááát, aki ilyen ételekkel kezdi a pályafutását, arra érdemes lesz a jövőben odafigyelnünk, mert a recept őőőrületes!!!! :-)

A hét végi menüsor Éva ügyességét és kreativitását dicséri. Nála jártunk ugyanis vendégségben, és olyan jó volt csak ülni, és végig kóstolni a sok finomságot. Illetve ülni, és minden fogás előtt felordítani, hogy "Jajjj-még-nem-fényképeztem-le-ne-vegyetek-belőőőőőőőőőleeeeeeeeeee!" :DDD
Persze a fotók ehhez mérten kissé elkapkodottak, nem volt idő beállításra, díszítésre, mert ilyenkor mindig sokan vagyunk, nagy a hangzavar, és senkit nem érdekel, hogy még rá szerettem volna tenni a tálra egy petrezselyem levelet vagy egy uborka karikát - mire kettőt pislog az ember, már mindennek hűlt helye...:-)))

A szendvicskrémre még visszatérnék egy picit. Ilyen finomat még soha életemben nem ettem. Komolyan. (A többiek is osztották a véleményem.) A lazac a snidlinggel és a mascarponével egyszerűen valami mennyei. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, és szépen is néz ki. Éva pirított bagett-szeletekre kente (borzasztó sokat ettünk belőle...), de szerintem remek lehet főtt tojásba töltve is, vagy tepsiben sült burgonyába, de valószínűleg paradicsomba kanalazva is szédítő lehet. Karácsonyra és minden ünnepi alkalomra, vendégeknek szuper jó fogás - próbáljátok ki!

Snidlinges lazackrém

Hozzávalók: 25 dkg Mascarpone, 1 kisebb csomag füstölt lazac, 1 csokor snidling
Elkészítés:
1.) A snidlinget egész apróra vágjuk. A lazacról leöntjük az olajat, leitatjuk a felszínét papírtörülközővel, és pici darabokra vágjuk. Ezután összekeverjük a mascarponéval a hozzávalókat és legalább egy napra a hűtőbe tesszük, hogy jól összérjenek az ízek.

Snidlinges lazackrém
Snidlinges lazackrém

Zöldséges sütőtök krémleves

Hozzávalók: 60 dkg apróra vágott sütőtök, 2 szál kisebb darabokra vágott sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 marék snidling, 5-7 nagyobb levél zellerzöld, 1 db tömlős Camping sajt, kevés ételízesítő
Elkészítés:
1.) A zöldségeket puhára főzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük az egészet és hozzáadjuk a camping sajtot. Bármilyen levesbetéttel tálalható, de nagyon finom reszelt sajttal is.

Zöldséges sütőtök krémleves
Zöldséges sütőtök krémleves

Sajttal és almával töltött pulykamell

Hozzávalók: 1,3 kg pulykamell, só, bors, fokhagyma (krém), 1 db savanykás alma, 15 dkg edami sajt, 4 vékony szelet sonka
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, besózzuk, borsozzuk és jól bekenjük fokhagyma krémmel. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben.
2.) Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a hús jobb oldalát végig rakjuk vele. A tetejére kerül a vékony sonka és kb 3 mm. vastag és 2,5 cm széles sajtcsík. Ezután jobbról balra hajtunk egyet a húson. Mindezt addig folytatjuk, amíg a másik széléhez nem érünk.
3.) 210 fokra előmelegített sütőben, kezdetben alufólia alatt, később anélkül sütjük, kb. 2 órán át. A végén megpirítjuk a hús tetejét.

Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell


Zöldségköret

Hozzávalók: 2 fej lila hagyma, 1 db piros paprika, 1 db zöld kalifornia paprika, 1 nagyobb cukkini, kevés fagyasztott zöldborsó, 25 dkg kelbimbó, 75 dkg karfiol
Elkészítés:
1.) A kelbimbót külön megdinszteljük és kevés sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük.
2.) A karfiolt rózsáira szedve sós vízben majdnem puhára főzzük.
3.) A hagymákat felszeletelve kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is. Epres salátafűszerrel, petrezselyemmel ízesítjük.

Zöldségköret - gőzölgött az egész, ezért nem lett túl éles a kép
Zöldségköret - gőzölgött az egész, ezért nem lett túl éles a kép


A petrezselymes krumpli egyszerűen olyan mutatós volt, hogy muszáj volt külön képet szentelni neki... :-)
A petrezselymes krumpli egyszerűen olyan mutatós volt, hogy muszáj volt külön képet szentelni neki... :-)

Sajtos rúd

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 45 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, só, 1 csomag sütőpor, 1 tojás a tetejére, 20 dkg füstölt reszelt sajt, köménymag, 25 dkg margarin
Elkészítés:
1.) A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót, a juhtúrót és a tejfölt.
2.) A közepes keménységű tésztát kinyújtjuk, hosszanti csíkokra vágjuk, majd a csíkokat is kb. 6-8 cm darabokra osztjuk.
3.) Tepsibe tesszük a rolókat, tojással megkenjük a tetejüket, rászórjuk a reszelt sajtot és kevés köménymaggal meghintjük. 200 fokos előmedlegített sütőben 35 percig sütjük.

Sajtos rúd  - ez mindig nagyon gyorsan elfogy... :-))
Sajtos rúd - ez mindig nagyon gyorsan elfogy... :-))

Ezeket a szendvicskrémeket is próbáljátok ki! (Anyukám régi, bevált receptjei. A fotók bénák, mert régiek, de a krémek... isteniek! :-)

Élesztőpástétom >>>

Májpástétom >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.