Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Morzsáló (blog)

2010. nov. 22. A világ legfinomabb szendvicskréme

Bár sokféle remek szendvicskrémet kóstoltam már életemben, meg kell mondjam, az alábbiakban olvasható krém messze viszi a prímet az összes előtt.

Érdekessége, hogy Éva egyik barátnőjétől származik a recept, aki most kezdett el főzni tanulni... háááát, aki ilyen ételekkel kezdi a pályafutását, arra érdemes lesz a jövőben odafigyelnünk, mert a recept őőőrületes!!!! :-)

A hét végi menüsor Éva ügyességét és kreativitását dicséri. Nála jártunk ugyanis vendégségben, és olyan jó volt csak ülni, és végig kóstolni a sok finomságot. Illetve ülni, és minden fogás előtt felordítani, hogy "Jajjj-még-nem-fényképeztem-le-ne-vegyetek-belőőőőőőőőőleeeeeeeeeee!" :DDD
Persze a fotók ehhez mérten kissé elkapkodottak, nem volt idő beállításra, díszítésre, mert ilyenkor mindig sokan vagyunk, nagy a hangzavar, és senkit nem érdekel, hogy még rá szerettem volna tenni a tálra egy petrezselyem levelet vagy egy uborka karikát - mire kettőt pislog az ember, már mindennek hűlt helye...:-)))

A szendvicskrémre még visszatérnék egy picit. Ilyen finomat még soha életemben nem ettem. Komolyan. (A többiek is osztották a véleményem.) A lazac a snidlinggel és a mascarponével egyszerűen valami mennyei. Ráadásul pillanatok alatt elkészül, és szépen is néz ki. Éva pirított bagett-szeletekre kente (borzasztó sokat ettünk belőle...), de szerintem remek lehet főtt tojásba töltve is, vagy tepsiben sült burgonyába, de valószínűleg paradicsomba kanalazva is szédítő lehet. Karácsonyra és minden ünnepi alkalomra, vendégeknek szuper jó fogás - próbáljátok ki!

Snidlinges lazackrém

Hozzávalók: 25 dkg Mascarpone, 1 kisebb csomag füstölt lazac, 1 csokor snidling
Elkészítés:
1.) A snidlinget egész apróra vágjuk. A lazacról leöntjük az olajat, leitatjuk a felszínét papírtörülközővel, és pici darabokra vágjuk. Ezután összekeverjük a mascarponéval a hozzávalókat és legalább egy napra a hűtőbe tesszük, hogy jól összérjenek az ízek.

Snidlinges lazackrém
Snidlinges lazackrém

Zöldséges sütőtök krémleves

Hozzávalók: 60 dkg apróra vágott sütőtök, 2 szál kisebb darabokra vágott sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 marék snidling, 5-7 nagyobb levél zellerzöld, 1 db tömlős Camping sajt, kevés ételízesítő
Elkészítés:
1.) A zöldségeket puhára főzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje őket, sóval, ételízesítővel ízesítjük. Ha megfőtt, turmixgépben pépesítjük az egészet és hozzáadjuk a camping sajtot. Bármilyen levesbetéttel tálalható, de nagyon finom reszelt sajttal is.

Zöldséges sütőtök krémleves
Zöldséges sütőtök krémleves

Sajttal és almával töltött pulykamell

Hozzávalók: 1,3 kg pulykamell, só, bors, fokhagyma (krém), 1 db savanykás alma, 15 dkg edami sajt, 4 vékony szelet sonka
Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, besózzuk, borsozzuk és jól bekenjük fokhagyma krémmel. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben.
2.) Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd a hús jobb oldalát végig rakjuk vele. A tetejére kerül a vékony sonka és kb 3 mm. vastag és 2,5 cm széles sajtcsík. Ezután jobbról balra hajtunk egyet a húson. Mindezt addig folytatjuk, amíg a másik széléhez nem érünk.
3.) 210 fokra előmelegített sütőben, kezdetben alufólia alatt, később anélkül sütjük, kb. 2 órán át. A végén megpirítjuk a hús tetejét.

Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell


Zöldségköret

Hozzávalók: 2 fej lila hagyma, 1 db piros paprika, 1 db zöld kalifornia paprika, 1 nagyobb cukkini, kevés fagyasztott zöldborsó, 25 dkg kelbimbó, 75 dkg karfiol
Elkészítés:
1.) A kelbimbót külön megdinszteljük és kevés sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük.
2.) A karfiolt rózsáira szedve sós vízben majdnem puhára főzzük.
3.) A hagymákat felszeletelve kevés olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a felaprított zöldségeket és a borsót. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is. Epres salátafűszerrel, petrezselyemmel ízesítjük.

Zöldségköret - gőzölgött az egész, ezért nem lett túl éles a kép
Zöldségköret - gőzölgött az egész, ezért nem lett túl éles a kép


A petrezselymes krumpli egyszerűen olyan mutatós volt, hogy muszáj volt külön képet szentelni neki... :-)
A petrezselymes krumpli egyszerűen olyan mutatós volt, hogy muszáj volt külön képet szentelni neki... :-)

Sajtos rúd

Hozzávalók: 70 dkg liszt, 45 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, só, 1 csomag sütőpor, 1 tojás a tetejére, 20 dkg füstölt reszelt sajt, köménymag, 25 dkg margarin
Elkészítés:
1.) A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sót, a juhtúrót és a tejfölt.
2.) A közepes keménységű tésztát kinyújtjuk, hosszanti csíkokra vágjuk, majd a csíkokat is kb. 6-8 cm darabokra osztjuk.
3.) Tepsibe tesszük a rolókat, tojással megkenjük a tetejüket, rászórjuk a reszelt sajtot és kevés köménymaggal meghintjük. 200 fokos előmedlegített sütőben 35 percig sütjük.

Sajtos rúd  - ez mindig nagyon gyorsan elfogy... :-))
Sajtos rúd - ez mindig nagyon gyorsan elfogy... :-))

Ezeket a szendvicskrémeket is próbáljátok ki! (Anyukám régi, bevált receptjei. A fotók bénák, mert régiek, de a krémek... isteniek! :-)

Élesztőpástétom >>>

Májpástétom >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.