Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A szüleim háza előtt áll egy csodaszép gesztenyefa, fényes, hatalmas levelei mindig szelíden susognak a szélben, és ha elsétálok alatta, úgy érzem, örül nekem, hogy hazajöttem...

A fáról lehulló gesztenyéket minden évben összegyűjtöm: egyszerűen szeretem megfogni a selymes gesztenye-gyerekeket, és zsebre vágni őket... amúgy, állítom, szerencsét hoznak. :-))

Vajon a mókusok kedvelik a gesztenyét? :-)
Vajon a mókusok kedvelik a gesztenyét? :-)

Persze, a szelíd gesztenye más tészta. Azt is szeretem: sütve, ahogy az utcán árulják, miközben sűrű pelyhekben hull a hó, levesként (ami saját fejlesztésem), püreként (ahogy megszoktuk), piteként (ahogy anyukám süti), ééééés... új fajta desszertként, ahogy a hét végén készítettem el. A receptet Nigella egyik régebbi szakácskönyvében találtam, amit még Brigitől kaptam, néhány éve, karácsonyra. Ez volt a nagymamája egyik kedvenc receptje, hát gondoltam, ha a nagyi szerette, biztos szuper jó lehet... és nem tévedtem. Külön előnye, hogy percek alatt elkészül, nagyon különleges íze van, és szépen tálalható. Noha ezúttal nem tettem extra erőfeszítéseket, hogy felcicomázzam a desszertet, a lehetőség megvolt, legközelebb, ha több időm lesz, élni is fogok vele.

Csokoládés gesztenyerúd

Hozzávalók: 500 g gesztenyemassza, 175 g vaj, 300 g étcsokoládé
A tálaláshoz: tejszínhab
Elkészítés:
1.) A gesztenyemasszát és a vajat konyhai robotgéppel habosra keverjük.
2.) A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, picit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyés masszához.
3.) Frissentartó fóliával kibélelünk egy őzgerinc formát (vagy amink van), és belesimítjuk a gesztemasszát, majd 4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt felvert tejszínhabbal díszítjük, majd tortaként szeleteljük.

Csokoládés gesztenyerúd
Csokoládés gesztenyerúd


Felszeletelve az állaga hasonló, mint a csokoládé szaláminak
Felszeletelve az állaga hasonló, mint a csokoládé szaláminak


Juhsajtos spárgatorta

Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles tészta, 2 lilahagyma, 20 dkg juhsajt, 10 dkg brindza, 1 csomag spárga, 2 tojás, 4 evőkanál tejszín, 25 dkg fehér spárga (konzerv), só, bors, grillfűszer, olívaolaj
Elkészítés:
1.) A leveles tésztát felengedjük, és egy kerek sütőforma aljára rakjuk a lapokat úgy, hogy egymást teljesen lefedjék, és a sütőforma pereméig felérjenek.
2.) A lilahagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tésztán szétterítjük.
3.) A spárgát lecsepegtetjük, feldaraboljuk, és szépen elrendezzük a tésztán.
4.) A tojást összekeverjük a tejszínnel, az áttört juhsajttal és a brindzával. Sózzuk, borsozzuk, grillfűszert keverünk a masszába, majd szépen eloszlatjuk a tésztán. Előmelegített sütőben, 200 fokon aranybarnára sütjük. Sok idő, nekem kb. 1 óra volt, mire elkészült.

Juhsajtos spárgatorta
Juhsajtos spárgatorta

Sajtos póréhagyma krémleves

Hozzávalók: 2 szál póréhagyma, 1 csokor újhagyma, 1 liter erőleves, 4 kocka tejszínes krémsajt, 2 evőkanál liszt
A tálaláshoz: reszelt sajt, barna kenyér
Elkészítés:
1.) A póréhagymát és az újhagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk, majd feltesszük főni az erőlevesben.
2.) Ha megfőtt a póréhagyma, lehúzzuk a fazekat a tűzről, hozzáadjuk a krémsajtot és a lisztet, majd botturmix segítségével krémesre mixeljük az egészet. Visszatesszük a tűzre, és rottyantunk egyet a levesen, hogy besűrűsödjön. Reszelt sajttal és barna kenyérrel tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.