Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A hirtelen jött nyár végi kánikula a Balaton partjára csábított minket, ezért összepakoltunk, és meg sem álltunk Szántód és Zamárdi határáig, ott találtunk ugyanis egy helyre kis szállodát.

Az interneten találtuk a szállást, de igazán jól választottunk, mert közel vol a vízparthoz, és az egész épület nagyon rendezett és tiszta volt. Mint megtudtuk, egy hónapja adták át, így nem is csoda, hogy minden annyira hibátlannak tűnt.

A szobánk
A szobánk

Az első emeleten laktunk, és a teraszunkról egyenesen a Balaton zöld vizére láttunk, és az előtte elterülő strandra. Sosem nyaraltam még így, ilyen közel a parthoz, mindig több utcával beljebb volt minden nyaraló, ahol gyermekkoromban jártam. Igaz, a teraszon nem volt még bútor, mert nem érkezett meg, de így is sokat ácsorogtunk kint, jó volt nézni reggel a tarajos hullámokat, éjjel pedig a csillagos ég alatt úszó diszkóhajókat, amelyeknek a hangja tisztán hallható volt odakint.

Látkép -a szálloda partmenti teraszáról
Látkép -a szálloda partmenti teraszáról

A Balaton vize valószínűtlenül selymes és meleg volt, olyannyira, hogy nem is kellett "hozzászokni", amikor bementünk a lépcsőn. Ilyen meleg talán még sosem volt... nyilván ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a déli part sekély vize egyenletesebben és jobban át tudott melegedni a hőségben, de igazán szuper volt. Dorkára karúszót és úszógumit adtunk, és csak nagyon nehezen tudtuk kirimánkodni a "habokból". Sok fotót készítettünk, de olyan nagy volt a tömeg, hogy minden képen bikinis és fürdőgatyás emberek tucatjai látszódnak, így ezeket nem teszem fel...:-)

A hotel kinti medencéje
A hotel kinti medencéje

Félpanzióra voltunk befizetve, és eldöntöttem, hogy végig fotózom nektek a menüt, de végül nem tettem, annyira rossz volt minden... ha élelmiszer-ellenőr lennék, bizony, ez a konyha méltán kapná meg a citrom-díjat, azzal együtt, hogy a hely, maga szép, és a személyzet is nagyon kedves. Csak főzni nem tudnak... egyik nap arra gondoltunk, eszünk a parton egy igazi, balatoni lángost, pedig bár, ne tettük volna... csak a lángos felét ettük meg, de az élmény így is ahhoz volt hasonlatos, mintha megittunk volna egy bögre langyos étolajat...brrrr...rágondolni is rossz. Pedig nem vagyunk finnyásak, ezerszer ettünk már remek balatoni hekket, lángost és pizzát, de most valahogy ránk járt a rúd az ennivalók tekintetében.

Dorka a mérleghintán
Dorka a mérleghintán

A strand és a parton végig futó sétány azonban meseszép volt, tele árnyas fűzfákkal, a belső utcákban pedig platánokkal, így napközben is árnyékban tudtunk sétálni. Több játszóteret is találtunk, így Dorka remekül szórakozott, mi pedig jólesően üldögéltünk a lemenő nap fényében.

Aranyhíd után
Aranyhíd után

A víz annyira meleg volt, hogy estére sem ürült ki, fürdőzők tucatjai érkeztek vissza vacsora után a partra, hogy megmártózzanak a langyos vízben.

Esti fürdőzők
Esti fürdőzők

A hét végén lovas nap volt a közelben, így megnéztük a programot Dorkával, aki nagyon szereti a daliás paripákat. Fogathajtó versenyt rendeztek, igazán élmény volt nézni a gyorsan száguldó kocsikat, amint az akadályokat kerülgetve beügetnek a célba.

Fogathajtók
Fogathajtók


Dorka kedvencei
Dorka kedvencei

A mesés fürdőzésen túl a legnagyobb élményt azonban a gokartozás jelentette a Picinek, amit két este is kibéreltünk neki fél-fél órára. Engem meglepett, hogy kislány létére ilyesmi érdekelheti a kis Dorkát, de hát apja lánya, odáig van az autókért...:-))

A 19-es autó vezetője :-)
A 19-es autó vezetője :-)

Összességében remekül éreztük magunkat, és a Balaton ismét meseszép ajándékkal kedveskedett nekünk ezekben a napokban. Főzni ugyan nem főztem semmit, de a jövő héten mindenképp fogok, és egy különleges, színes szőlő-befőttel jelentkezem (noha a kamránk már betelt az eddigi munkáimmal), ami, ha minden igaz, csodásan eláll majd télig...

Végezetül fogadjatok egy édes, nyár-búcsúztató tanmesét. :-)

Egy éjszaka békák brekegése zavarta meg a kolostor kertjében imádkozó szerzetest. Megpróbált nem a brekegésre figyelni - mindhiába. Elfutotta a méreg, és rákiáltott a békára: - Csönd! Imádkozom! A szerzetes kérése - mivel szent ember volt - meghallgatásra talált az égben. Minden teremtmény nyomban elnémulva adta meg neki az imához a szükséges csendet. De akkor egy hang zavarta meg a barát imáját. Belülről jött, a lelke mélyéről: - És ha Isten ugyanolyan szépnek találja a béka brekegését, mint a te zsoltáros imádat? - Mi tetszhet már az Úrnak egy béka brekegésében? - válaszolta a szerzetes kelletlenül.De a hang nem csitult el. - Akkor miért teremtette az Isten a békát ilyen hanggal? A barát elhatározta, utánna jár a kérdésnek. Odaszólt a békának: - Brekegj! A béka teljesítette a parancsot, hamarosan a környék összes békája csatlakozott hozzá, koncertjük betöltötte az éjszakát. A szerzetes hallgatta, a késői békazenét, egyre szebbnek találta, harmónnikusan illett a holdfényes éjszakához. Amikor felállt, hogy cellájába menjen, mégegyszer hallani vélte a hangot a lelke mélyéből: Régen nem voltunk már ilyen meghitten együtt... - súgta fülébe a Teremtő. Az Úr egyformán szereti minden teremtményét.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.