Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amikor szezonja van, nem lehet belőle eleget és elégszer enni. Készüljünk a spárgaszezonra!

Mi készülhet spárgából? Például leves.

 

Spárgaleves tejszínnel és kis petrezselyemmel
Spárgaleves tejszínnel és kis petrezselyemmel

 

Az egyszerű spárgalevesnél semmi probléma. Megfőzzük, világos rántás hozzá, fűszerek, petrezselyem, kis tejföl és már kész is.

Spárgakrémleves

 

Spárgakrémleves - a variációk végtelenek...
Spárgakrémleves - a variációk végtelenek...

Különösebb nehézség itt sincs, csak nagyon sok lehetőségünk van tovább ízesíteni, a spárgán kívül egyebeket is beletéve. Jól megfőzzük ízesített vízben (só, kis cukor, pici citrom) a feldarabolt spárgákat. A fejüket előbb levágjuk és félretesszük, ezeket nem - vagy csak alig - kell főzni a tálalás előtt, és majd csak a kész levesbe kerülnek. Van, aki az alsó harmadát jól megfőzi, a középsőt előbb vajon párolja, majd felönti az előző főzőlevével, és tovább főzi puhulásig. Amikor megfőtt, hozzáadunk tejszínt, majd be az egészet a mixerbe, utána pedig érdemes leszűrni, ne maradjanak benne szálak. Ezek bármilyen gondos hámozás után is maradhatnak a spárgán, és esztétikailag rontják az élvezetet. A kész levest még egy pillanatra átmelegítjük, most jöhetnek bele a fejek, és már lehet is tálalni.

A tányérba aztán még tehetünk egy és mást, mint egyszerű, kockára vágott, vajon vagy olívaolajon pirított kenyérkockákat, de a kenyérkockákra még kis füstölt lazacot is tehetünk. Vagy jöhet bele egy kis reszelt parmezán, esetleg mini csíkokra vágott füstölt sonka is. Bátran kísérletezhetünk, lehetetlen elrontani.

Spárga csőben sütve

A spárgát megfőzzük, és egy hosszúkás vagy ovális tűzálló tálba tesszük. 2 tojást és 2 dl tejszínt villával jól összekeverünk, és a spárgára öntjük. Vajon zsemlemorzsát pirítunk, ezt is a tetejére helyezzük, és még megszórjuk reszelt sajttal, fűszerezzük borssal, petrezselyemmel. Kb. 20 percig sütjük, és már ehetjük. Lehet mellé adni, mint minden friss spárgából készült főételhez kortársát, a főtt, vajas-petrezselymes újburgonyát. Meg egy pohárka fűszeres, hűtött fehérbort.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.