Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Praktikus

Napi praktika: ezért hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize

Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock
Nyakig gázolunk a kukoricaszezonban, ezért nem csoda, hogy ez a szezonális finomság gyakori visszatérő a nyár során. Grillezve és főzve is isteni, utóbbi esetben pedig a főzővíz is aranyat ér. Hogy miért? Most eláruljuk.

Kukoricafőzés után fazékban maradt víz szinte minden esetben a lefolyóban végzi. Nagy hiba, hiszen a kukorica főzővizében az aromák mellett a keményítő is megtalálható, így kiválóan felhasználható bizonyos szószok sűrítéséhez, emulgálásához. Ha legközelebb te is a kukorica főzővizével készíted, a tésztán is sokkal jobban megtapad, arról nem beszélve, hogy mennyei ízt kölcsönöz az ételnek - írja a The Daily Meal.

Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock
Hiba, ha a lefolyóban végzi a kukorica főzővize /Fotó: Shutterstock

Használd parmezános vagy paradicsomos tészták szószához, de összességében bármelyik variációnál jól működik. Arra azért figyelj, hogy egyetlen evőkanálnyi bőven elég ebből a kiváló alapanyagból a tökéles ízhatás eléréséhez.

A LEGFINOMABB FŐTT KUKORICA

Hozzávalók:

  • 6 cső kukorica
  • víz

Elkészítés:

  1. A kukoricákról leszedjük a leveleket, és a kukoricahajat.
  2. A lábas aljára teszünk néhány zöld levelet, rátesszük a kukoricákat, majd néhány levéllel befedjük őket. Felöntjük vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk.
  3. A forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd a vízben hagyjuk kihűlni a kukoricákat.
  4. Ízlés szerint megsózva kínáljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.